Danilo Rakočević na novom košarkaškom kolosijeku

Mladi stručnjak karijeru gradi u Slovačkoj

Nakon šest godina rada u ženskoj košarci u Slovanu, te asistenta u muškoj ekipi Interu iz Bratislave, Danilo Rakočević odlučio se za samostalan trenerski košarkaški rad.

34-godišnji Podgoričanin od naredne sezone vodiće slovačkog prvoligaša Handlovu.

“ To je mali, ali košarkaški grad. Košarka je sport broj jedan, imaju sjajne uslove za rad. Imaćemo manji budžet u odnosu na prošlu sezonu, tako da, vidjećemo koliko ćemo imati prostora za dolazak stranih igrače. U svakom slučaju očekuje me dosta posla i radujem se novom izazovu u karijeri”, rekao je Rakočević.

Slovačka košarkaška liga je poništena…

Mladi stručnjak je bio na pragu odbrane titule sa Interom koji je bio prvi u regularnom djelu sezone – pandemija korona virusa odložila još jedno slavlje.

“Sezona je prekinuta još u martu, sve ekipe su raspustile stručne štabove i igrače…Košarka apsolutno fali. Bitno je da se to sve nekako sada vraća u normalu i da se možemo okrenuti sljedećim izazovima. Meni odgovara možda ova pauza za nekoliko dana dolazim u Crnu Goru da prikupim malo energije i budem spreman za pripreme”, rekao je Rakočević.

Košarka u Slovačkoj nije popularna kao hokej ili fudbal ali iz godine u godinu dobija na kvalitetu…

Rakočević je zadovoljan trenerskim razvojem a iz perioda provedenog u Interu, posebno ističe, saradnju sa Aramisom Naglićem – nekadašnjim košarkašem Jugoplastike i Pop 84.

“Zadovoljan sam kako sve protiče. Vrijeme, posao u Interu iskoristio sam dobro, bio asistent Aramisu Nagliću od koga sam puno naučio, igrali smo i FIBA Kup i sad krećem u novi izazov”, rekao je Rakočević.

Sa Gogom je zadovoljstvo sarađivati….

Jedan od aduta tima iz Bratislave je Goran Bulatović. Momak koji je ponikao u Gorštaku iz Kolašina, potom bio u mlađim selekcijama Crvene zvezde i Budućnosti već šest sezona je član Intera.

“Sa Gogom je zadovoljstvo raditi. On je pravi primjer ponašanja i odgovornosti za sve igrače. Čak i sada, kad je već iskusan, uvijek je prvi u teretani, na terenu…Fokusiran je na košarku, razumije je, uvijek može i pomoći treneru, pravi je onaj školski plejmejker”, kazao je Rakočević.

Podgorica nedostaje ali…

Rakočević se brzo navikao na život u glavnom gradu Slovačke.

“Živim sa vjerenicom. Moram reći da sam se navikao na život ovdje. Bratislava je lijep, miran, grad sa izuzetnoj poziciji, ima sve šta treba. Svidja mi se, kultura, neki red koji tu postoji. Naravno, fali porodica, prijatelji, Podgorica… rekao je Rakočević.

15 Things You Didn’t Know About The Oil Industry

Košarka nakon korone