Stefan Vidović: Korona poništila fenomenalnu klupsku sezonu, vjerujem da idemo u Tokio

Umjesto borbe za plasman na Olimpijske igre, crnogorski vaterpolisti su prethodnih nekoliko mjeseci proveli u neizvjesnosti.

Put u Tokio još nije obezbijeđen, to neće ni biti moguće sve do februara naredne godine nakon što je zbog pandemije koronavirusa prvo odložen kvalifikacioni turnir, a onda i same Igre.

Stefan Vidović, naš reprezentativac, vjeruje da će „ajkule“ na kraju ispuniti najveći cilj.

„Nisam ni slutio da će pauza ovoliko dugo da traje. Cijeli svijet je stao i sigurno da na ovu situaciju niko nije bio spreman. U odnosu na druge sportove, mislim da su vaterpolo i plivanje najviše bili pogođeni ovom pauzom, jer treninge u vodi nijedan drugi vid treninga ne može da zamijeni. Sigurno da nam treba više vremena da se vratimo u normalan način rada nego ostalim sportistima“, kaže Vidović.

izvor: Ortigia.it

Pandemija je spriječila i njegov klub, italijansku Ortiđu, da se bori za evropski trofej.

Prije pauze, Ortiđa je već bila viđen finalista LEN Evrokupa, nakon što je u prvom meču polufinala lako izašla na kraj sa Oradeom u Rumuniji.

„Bila je to istorijska sezona za moj klub. Nažalost, sve je stalo, takmičenja su prekinuta i poništena kao da se nisu ni igrala. Iako mi je mnogo žao zbog svega što se desilo mislim da nam niko ne može oduzeti uspjehe koje smo napravili i koji su nas upisali na posebno mjesto u istoriji velikog kluba kakav je Ortiđa.

Je li moguće  te uspjehe ponoviti dogodine?

„Mislim da će biti jako teško. Pitanje je i u kakvom formatu će se igrati italijansko prvenstvo i evropska takmičenja, tako da je nezahvalno bilo šta prognozirati. Ipak, imamo kvalitetnu ekipu i bićemo konkurentni u svim takmičenjima“, dodaje Vidović.

Pamtimo Budimpeštu i doček u Podgorici

Reprezentacija je, ipak, glavna tema. Mogu li „ajkule“ do Tokija?

„Prvi i najbitniji korak je da prođemo kvalifikacije. Biće jako teško, igraće se svaki dan, ali kako nama tako i drugima. Misli su usmjerene ka kvalifikacijama, a ako ispunimo cilj i dođemo do Tokija onda ćemo razmišljati o narednim koracima. Sigurno nećemo biti ni bez ambicija na OI“, jasan je bivši igrač Jadrana i mađarskog Debrecina i nastavlja:

„Nažalost, sada ne pričamo o pripremama za Olimpijske igre, nego o nekim potpuno drugim stvarima. U januaru smo osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, to je izuzetan rezultat. Imali smo fenomenalnu atmosferu u Budimpešti, odnos prema reprezentaciji je bio pravi. Moram i da se ovom prilikom zahvalim navijačima koji su nas podržali i napravili nevjerovatan doček u Podgorici.

Fotografija: Aleksandra Krupanič

Povratak u bazen i neslavan duel u Dubrovniku

Prva vaterpolo utakmica u periodu nakon koronavirusa odigrala je upravo crnogorska reprezentacija.

Bila je akter duela sa Hrvatskom u Dubrovniku i nije se proslavila. Tim Vladimira Gojkovića je u subotu u prijateljskoj utakmici slavio rezultatom 14:5

„Utakmica je bila sprecifična zbog velike pauze koja je za nama. Nema mnogo priče, Hrvatska se bolje snašla i na kraju zasluženo pobijedila“, kazao je Vidović.

„Mislim da je rezultat previsok, ali definitivno nismo bili na svom nivou. Promašili smo dosta šansi na početku i to je usmjerilo utakmicu onako kako odgovara protivniku. Poraz  je možda došao u pravo vrijeme, jer imamo cijelo ljeto da napredujemo i kao pojedinci i kao ekipa, te da ispravimo sve greške. Ovaj meč je pokazatelj koliko je rezultat iz Budimpeste veliki, jer je Hrvatska jedna od najboljih reprezentacija svijeta“, zaključio je Vidović.

Mehmed Baždarević za Sportski.me: Savićević zna šta radi, navijam za Crnu Goru da izbori Euro ili Mundijal

Pravo u metu – Petar Mijović