Stefan Vidović: Korona poništila fenomenalnu klupsku sezonu, vjerujem da idemo u Tokio

Umjesto borbe za plasman na Olimpijske igre, crnogorski vaterpolisti su prethodnih nekoliko mjeseci proveli u neizvjesnosti.

Put u Tokio još nije obezbijeđen, to neće ni biti moguće sve do februara naredne godine nakon što je zbog pandemije koronavirusa prvo odložen kvalifikacioni turnir, a onda i same Igre.

Stefan Vidović, naš reprezentativac, vjeruje da će „ajkule“ na kraju ispuniti najveći cilj.

„Nisam ni slutio da će pauza ovoliko dugo da traje. Cijeli svijet je stao i sigurno da na ovu situaciju niko nije bio spreman. U odnosu na druge sportove, mislim da su vaterpolo i plivanje najviše bili pogođeni ovom pauzom, jer treninge u vodi nijedan drugi vid treninga ne može da zamijeni. Sigurno da nam treba više vremena da se vratimo u normalan način rada nego ostalim sportistima“, kaže Vidović.

izvor: Ortigia.it

Pandemija je spriječila i njegov klub, italijansku Ortiđu, da se bori za evropski trofej.

Prije pauze, Ortiđa je već bila viđen finalista LEN Evrokupa, nakon što je u prvom meču polufinala lako izašla na kraj sa Oradeom u Rumuniji.

„Bila je to istorijska sezona za moj klub. Nažalost, sve je stalo, takmičenja su prekinuta i poništena kao da se nisu ni igrala. Iako mi je mnogo žao zbog svega što se desilo mislim da nam niko ne može oduzeti uspjehe koje smo napravili i koji su nas upisali na posebno mjesto u istoriji velikog kluba kakav je Ortiđa.

Je li moguće  te uspjehe ponoviti dogodine?

„Mislim da će biti jako teško. Pitanje je i u kakvom formatu će se igrati italijansko prvenstvo i evropska takmičenja, tako da je nezahvalno bilo šta prognozirati. Ipak, imamo kvalitetnu ekipu i bićemo konkurentni u svim takmičenjima“, dodaje Vidović.

Pamtimo Budimpeštu i doček u Podgorici

Reprezentacija je, ipak, glavna tema. Mogu li „ajkule“ do Tokija?

„Prvi i najbitniji korak je da prođemo kvalifikacije. Biće jako teško, igraće se svaki dan, ali kako nama tako i drugima. Misli su usmjerene ka kvalifikacijama, a ako ispunimo cilj i dođemo do Tokija onda ćemo razmišljati o narednim koracima. Sigurno nećemo biti ni bez ambicija na OI“, jasan je bivši igrač Jadrana i mađarskog Debrecina i nastavlja:

„Nažalost, sada ne pričamo o pripremama za Olimpijske igre, nego o nekim potpuno drugim stvarima. U januaru smo osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, to je izuzetan rezultat. Imali smo fenomenalnu atmosferu u Budimpešti, odnos prema reprezentaciji je bio pravi. Moram i da se ovom prilikom zahvalim navijačima koji su nas podržali i napravili nevjerovatan doček u Podgorici.

Fotografija: Aleksandra Krupanič

Povratak u bazen i neslavan duel u Dubrovniku

Prva vaterpolo utakmica u periodu nakon koronavirusa odigrala je upravo crnogorska reprezentacija.

Bila je akter duela sa Hrvatskom u Dubrovniku i nije se proslavila. Tim Vladimira Gojkovića je u subotu u prijateljskoj utakmici slavio rezultatom 14:5

„Utakmica je bila sprecifična zbog velike pauze koja je za nama. Nema mnogo priče, Hrvatska se bolje snašla i na kraju zasluženo pobijedila“, kazao je Vidović.

„Mislim da je rezultat previsok, ali definitivno nismo bili na svom nivou. Promašili smo dosta šansi na početku i to je usmjerilo utakmicu onako kako odgovara protivniku. Poraz  je možda došao u pravo vrijeme, jer imamo cijelo ljeto da napredujemo i kao pojedinci i kao ekipa, te da ispravimo sve greške. Ovaj meč je pokazatelj koliko je rezultat iz Budimpeste veliki, jer je Hrvatska jedna od najboljih reprezentacija svijeta“, zaključio je Vidović.

Formula 1 kreće u čudnu sezonu

Pravo u metu – Petar Mijović