Dečić grabi ka eliti, Aldin Adžović poručuje: Postaćemo stabilan prvoligaš, borićemo se za vrh

Facebook

Devet kola prije kraja Druge crnogorske fudbalske lige Dečić ima sve što mu je potrebno da osiguran plasman u Prvu ligu.

Kvalitet je na strani Tuzana, ali i razlika na tabeli jer ima šest bodova više od Bokelja, devet od Jezera koje je n a trećem mjestu.

Najbolji tim Druge lige osiguraće plasman u elitu, drugoplasirani i trećeplasirani moraju u baraž za popunu CFL.

Aldin Adžović, vezista Dečića, vjeruje da je njegov tim na dobrom putu da kruniše odličnu sezonu, ali…

„Mora da postoji oprez. Za nas je svaka utakmica važna, a ima još mnogo da se igra. Još devet kola, u igri je 27 bodova… Daćemo sve od sebe da zadržimo prvu poziciju i vjerujem da ćemo u tome uspjeti”, rekao je Adžović.

Imao je Dečić i uspona i padova ove sezone, ali je u subotu u Bijelom Polju osvojio bitna tri boda. Savladao je Jedinstvo 3:2 i dočekao remi Bokelja protiv tivatskog Arsenala (2:2).

„Očekivali smo teško prvenstvo, jer je ujednačena. Dokazalo se da svako svakog može da pobijedi, ali vjerujem da smo zasluženo lideri. Pokazali smo najviše do sada”, kazao je 26-godišnji Adžović.

Dečić je blizu Prve lige, a ako do nje i dođe ne želi da bude samo epizodista. U Tuzima, naime, vjeruju u projekat koji polako sprovode u djelo.

„Čelnici kluba su učinili sve što je neophodno da Dečić normalno funkcioniše. Imamo fenomenalne uslove za rad i smatram da će u skorijoj budućnosti Dečić biti stabilan prvoligaš. Težimo ka tome, nadam se i da ćemo se ravnopravno boriti za vrh tabele sa najjačim crnogorskim timova”, jasan je Adžović.

Bivši internacionalan – nekadašnji član Borca iz Čačka i Balkanija s Kosova – vidi i dalje sebe u Dečiću, iako mu ugovor ističe na kraju sezone.

„Uvijek sebe mogu da vidim u Dečiću, jer je to klub u kojem sam ponikao i stekao punu afirmaciju kao igrač. Zadovoljan sam sa onim što sam do sada pokazao, mada isto tako znam i da uvijek može i mora bolje. Ugovor mi ističe na kraju sezone, tako da ću o daljoj saradnji razgovarati sa čelnicima kluba kada za to dođe vrijeme”, zaključio je momak koji je dva puta nastupio za mladu reprezentaciju Crne Gore.

Zašto Evroliga, a ne FIBA?

Goran Bulatović potpisao za Handlovu