Simon brani Đokovića: Prvi talas napada sve objašnjava

Francuski teniser Žil Simon stao je u odbranu Novaka Đokovića poslije brojnih kritika, koje ovih dana stižu na račun prvog tenisera svijeta.

“On je veoma inteligentan, tako da jedino može sebe da krivi što se našao u ovoj baš bezveznoj situaciji. Ipak, vrlo je teško izjasniti se o posljedicama svega ovoga jer je sve zapravo politika. S jedne strane, imate one koji neće uopšte dati na značaju ovom događaju, a to su US open i Rolan Garos – napašće Đokovića riječima da je sve njegova krivica i da bi oni to svakako bolje organizovali, pošto im uopšte ne odgovara da sve ovo pomrsi račune pred njihove turnire“, kaže Simon u intervjuu za Tennis Break News.

Francuz se nije tu zaustavio.

“Poslije se nađu ljudi koji su jedva dočekali da oslabe Đokovica jer zauzima važno mjesto. Sad je pružio predivnu batinu da ga prebiju, a ovi takvu priliku neće propustiti sigurno. Da je riječ o nekom drugom igraču, ne bi se povlačilo dva dana u nizu na naslovnoj strani L’ekipa. Ne pamtim kada je taj visokotiražni list posvetio naslovnicu tenisu. Nije to slučajno i bez važnosti”, rekao je Simon.

Simon je kritikovao tenisera Nou Rubina, koji je dosta komentarisao cijeli događaj i koji je oštro kritikovao organizaciju Adrija Tura i prije nego što su objavljeni pozitivni slučajevi virusa.

“Prvi talas napada na Đokovića sve objašnjava. Otkad Noa Rubin raspolaže cijelom stranom u novinama da bi ‘demolirao’ Đokovića? Čovjek pomisli da su išli da traže gomilu ljudi, pa su na kraju pronašli Nou Rubina. Nije on baš prvi tip za kojeg ćete reći: ‘E, apsolutno mi treba njegovo mišljenje. Uticaj saveza ovdje u Francuskoj je isti kao i kod Amerikanaca. Dakle, kad Noa Rubin ispali teledirigovani projektil, imaš pravo da se pitaš odakle zapravo sve to dolazi”, dodao je Simon.

Simon je stao u odbranu Đokovića povodom famozne konferencije putem Zooma-a početkom juna koja je okupila 400 ljudi, a koju je propustio svjetski broj jedan:

“Noa Rubin mu je zamjerio što nije bio prisutan na tom sastanku na Zoomu, ali Đoković je proveo 1.500 sati na telefonu kako bi stao u odbranu tog isto Rubina, a da to ovaj nije imao ni pojma. Zamjera mu zatim što nije bio na završnoj konferenciji, dok je Novak razgovarao o tim temama sa svima, i to mnogo prije toga. Novak je učinio mnogo više za Nou Rubina od bilo koga drugog, ali ne, ovaj je odlučio da ga ne voli jer nije bio prisutan na sastanku koji je zapravo rezimirao sve prethodne kojima je Novak prisustvovao. To je problem koji imamo sa igračima – možeš dati riječ svakome, ali na kraju će se opet pojaviti neki koji nijesu saglasni i koji nemaju globalnu viziju jer su na Turu tek vrlo malo. Novak kad ne bi zaradio jedan jedini cent do kraja godine, to njemu ništa ne mijenja u životu, kao ni ako se udvostruči nagradni fond u kvalifikacijama za Grend slem turnire, ali on ulaže ogomne napore da to postigne. I kako Novak pokušava da uradi dosta stvari, to zapravo nervira mnogo ljudi… I trenutno nervira ove iz Američkog teniskog saveza (USTA) koji bi da održe turnir, pokušavaju da razuvjere sve redom, ali kad ti svjetski broj jedan kaže ‘ne, ne ne igramo pod tim uslovima’, naravno da im to smeta”, zaključio je Simon.

Ivanišević

Goran Ivanišević ima koronavirus

Ilustracija

Otkazan završni turnir LŠ za rukometašice