Teško vaterpolu nakon korone, „ajkule” su složena tema za mene

Nakon osam godina u mađarskom vaterpolu, u kapicama Ferencvaroša, Debrecina i Miškolca, Saša Mišić je izabrao novi izazov.

Ide u Francusku, koja je ovog ljeta vjerovatno i najinteresantnije tržište u vodenom sportu – igraće za Strazbur, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

„Iskreno, i nije bila preteška odluka da odem, iako je Mađarska zemlja vaterpola. Osjetio sam neko zasićenje i želju za promjenom. Proveo sam osam prelijepih godina tamo i odlazim ponosan i prezadovoljan učinjenim. Ali, isto tako, i gladan sam dokazivanja i novih izazova u Francusko. Liga se znatno pojačala i mislim da će se taj trend jačanja nastaviti i u narednim godinama s obzirom na to da su Olimpijske igre 2024. u Parizu”, kaže Mišić za naš portal.

Ponuda Strazbura je bila na stoku odavno…

„Već oko Nove godine sam stupio u kontakt sa trenerom Strazbura Igorom Računicom. Svidio mi se projekat koji mi je predstavio i potpisao sam ugovor na tri godine. Ekipa je solidna, sa mnogo stranaca i mislim da možemo daleko i u francuskom prvenstvu i u Kupu Evrope”, istakao je Mišić i dodao:

„Što se tiče ličnih ambicija, cilj mi je da opravdam povjerenje trenera i uprave i da svojim igrama doprinesem da klub osvari sve ciljeve koje je zacrtao u narednom periodu”.

VATERPOLO JE U PROBLEMU ODAVNO

Koronavirus je paralisao svijet, uticao je na sport. Naravno, nije zaobišao ni vaterpolo.

„Mislim da je kriza u vaterpolu bila i prije ovog virusa. Sada je logično da ekonomska situacija bude još gora. Sosta igraca je bez kluba ili potpisuje ugovore daleko ispod svoje cijene, što zabrinjava i tjera na razmišljanje šta će se sa ovim sportom dešavati u budućnosti”, navodi iskusni centar.

BENEDEK – NAJVEĆI IKADA

Smrt Tibora Benedeka, mađarske vaterpolo legende, teško je pala svima.

„To je velika tragedija i veliki gubitak, ne samo za Mađarsku, nego za kompletan vaterpolo svijet. Po mom skromnom mišljenju, znajuci neke detalje iz njegove karijere, i čitajući neke njegove izjave i stavove, on je najveći ikada u ovom sportu. To što je uradio svrstalo ga je u besmrtne. I mislim da će njegov životni i igrački put biti primjer mnogim narednim generacijama u Mađarskoj i šire”,

REPREZENTACIJA – SLOŽENA TEMA

Mišić je sa crnogorskom reprezentacijom bio vicešampion svijeta 2013. godine u Barseloni, pa i vicešampion Evrope 2016. u Beogradu.

Nema ga, međutim, odavno među „ajkulama”.

„To je mnogo složena tema. Iz jednog ugla, siguran sam da sam mogao još, posebno u napadačkom dijelu igre. A opet, s druge strane, igrač sam kojem su sve teže padale pripreme, imajući u vidu da sam dosta kasno počeo da treniram ovaj sport i da nemam tu neku „bazu” koja je potrebna da se lakše i uz mnogo manje napora odrađuju neke rutinske stvari ili zadaci koje selektor traži od igrača. Svakako da mi fali adrenalin velikih takmičenja i sve što igranje za reprezentaciju nosi, ali isto tako mislim da Crna Gora ima dobre centre i jako dobru budućnost na toj poziciji”, zaključio je 33-godišnji vaterpolista.

Kamerunac u Zvezdi, Lendri Nnoko za jači reket

Približavanje evropske košarke NBA