OSCG domaćin kvalifikacionih turnira za odbojkaše i odbojkašice

Evropska odbojkaška Konfederacija (CEV) donijela je odluku o izmjeni termina i sistema kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021 za odbojkaše i odbojkašice. Odbojkaški savez Crne Gore, nakon održanih sastanaka sa predstavnicima zemalja učesnica grupe i CEV-om, dobio je organizaciju dva kvalifikaciona turnira, piše na sajtu Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Odbojkaši Crne Gore biće domaćini drugog turnira (14-17.januar), dok će se prvi igrati u Gruziji (07-10.januar). Protivnici našoj selekciji, osim Gruzije, biće i selekcije Grčke i Azerbejdžana. Prolazak na Euro Volej 2021 obezbijediće prvoplasirane selekcije iz svih grupa, kao i pet najbolje drugoplasiranih selekcija iz sedam grupa. Euro Volej 2021 za odbojkaše igraće se u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

Odbojkašice Crne Gore biće domaćini prvog turnira (07-10.januar), dok će se drugi turnir odigrati u Slovačkoj (14-17.januar). Protivnici našoj selekciji, osim Slovačke, biće i selekcije Finske i Kosova. Prolazak na Euro Volej 2021 obezbijediće prve dvije selekcije iz grupe. Euro Volej 2021 za odbojkašice igraće se u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

Nakon intenzivnih video konferencija sa svim učesnicima, CEV je na osnovu situacije sa pandemijom COVID-19 u svim zemljama, donio odluku da se kvalifikacije odigraju u dva turnira (prije je bio planiran sistem takmičenja domaćin/gost) u januaru 2021.godine, piše na sajtu saveza.

Jedini izuzetak su grupa D (odbojkaši) koji će igrati dva turnira na Kipru (30.avgust-06.septembar 2020) i grupa D kod odbojkašica, gdje će se prvi turnir odigrati u Letoniji (26-28.avgust), a drugi u BiH (04-06.septembar).

Kako je saopšteno, CEV će nastaviti da prati situaciju sa pandemijom COVID-19 i shodno tome, u slučaju potrebe, donijeti nove odluke.

Šved

Zvanično: Šved produžio ugovor sa Himkijem

Benfika nudi posao Poketinu