Samo je pitanje momenta: Alonso i Reno ponovo zajedno u F1

Mediji u Španiji ne ostavljaju dilemu – Fernando Alonso će naredne sezone opet biti dio Formule 1. Poznato je i gdje će legendarni pilot nastaviti karijeru. Vratiće se u Reno, u čijem bolidu je 2005. i 2006. postao svjetski šampion.

„Znam šta ću raditi 2021. godine, ali to je sve što mogu da vam kažem”, rekao je prije mjesec Alonso španskim novinarima.

Od tada traje priča da će opet voziti Reno, a „Marka” tvrdi da su pregovori u završnoj fazi, te da bi sve moglo da bude zvanično za vikend tokom trke za Veliku nagradu Austrije.

„Uvijek sam govorio da u 2021. godini s novim pravilima postoji mogućnost da bih se vratio u Formulu 1. Bolidi će biti izjednačeniji i gladan sam da opet probam”, istakao je Alonso, prije nego je primjena pravila ipak odložena za 2022. zbog pandemije koronavirusa.

Bio bi to Alonsov treći mandat u francuskom timu, jer je bio član Renoa i 2008. i 2009, prije nego je pojačao Ferari.

Reno je pomalo iznenađujuće ostao bez Danijela Rikarda, koji na kraju ove sezone ide u Meklaren. Alonso bi popunio mjesto, pored Estebana Okona.

Alonso je posljednju epizodu u Formuli 1 imao upravo u Meklarenu (od 2015. do 2018), a onda je prešao u Indikar.

„Imamo mladih vozača kojima vjerujemo, a timu treba iskusan vozač koji može da nosi naš projekat i hoćemo nekog posvećenog”, istakao je šef Renoa Siril Abitebul.

Navodno, Reno je jedno vrijeme razmišljao i o Sebastijanu Fetelu, koji na kraju sezone ide iz Ferarija, ali sada sve zavisi od odluke Alonsa.

Budućnost u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Sutjeska, Zeta i Iskra u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Setijen vjeruje: Barsa može do titule