Detalji žrijeba završnice Lige šampiona

UEFA je objavila detalje sjutrašnjeg žrijeba završnica Lige šampiona i Lige Evrope. Biće to prvi ovakav žrijeb u istoriji ovog takmičenja.

Žrijeb četvrtfinala i polufinala Lige šampiona počinje u petak u podne i sastojaće se od tri žrijeba: za dvije spomenute faze takmičenja te za “domaćina” finala, koji se određuje zbog administrativnih razloga.

Prilikom izvlačenja parova neće biti povlašćenih i nepovlašćenih te nemogućnosti da se sastanu parovi klubova iz iste zemlje. 

Od ranije je poznato da će se Liga prvaka završiti po F8 sistemu koji će se igrati u Lisabonu. Finale je 23. avgusta na Benfikinom “La lužu”. 

Nakon što se odigraju preostala četiri revanša osmine finala (Mančester siti – Real, Bajern – Čelsi, Juventus – Lion i Barselona – Napoli) osmog avgusta, pobjednici tih susreta pridružiće se Atalanti, Lajpcigu, PSG-u i Atletiku u Lisabonu u kojem će se od 12. do 23. avgusta igrati završnica Lige šampiona.

Preostale utakmice revanša osmine finala trebalo bi da budu odigrane u gradovima domaćina u kojima je trebalo da se igraju po originalnom rasporedu. U slučaju loše epidemiološke situacije u pojedinim gradovima ti susreti igraće se u Portu i Gimaraešu.

Žrijeb četvrtfinala i polufinala Lige Evrope održava se sjutra od 13 sati. 

Suares

Suares: Čekamo kiks rivala

Hermason

Valensija dovela i Hermasona