Pavićević: Gledaćemo da dovedemo krilnog centra, drago mi je što je Šćepanović dobio šansu

Trener Mornara, Mihailo Pavićević smatra da bi naredna takmičarska godina u ABA ligi mogla da bude i kvalitetnija u poređenju sa prethodnom.

“Crvena zvezda pravi izuzetan tim; što je i normalno i očekivano, s obzirom na to da će i naredne sezone igrati u Evroligi. Mislim da su odradili izuzetan posao u dosadašnjem dijelu prelaznog roka. Partizan je pretrpio promjenu na trenerskoj poziciji, meni je izuzetno drago što je Vlado Šćepanović dobio šansu. Mislim da su crno-bijeli sa tekućim promjenama napravili jači tim u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Stava sam da je Miler-Mekintajer kvalitetniji igrač od Korija Voldena, a da su sa Dangubićem dobili igrača koji atletski može da pokriva više pozicija u oba pravca. Očekujem, takođe, da će se dodatno pojačati, prevashodno na centarskoj poziciji. Ukoliko Nemanja Gordić ostane, sasvim sam siguran da će Partizan biti kvalitetniji nego prošle sezone. Dobro su popunjeni na svim ostalim pozicijama, ostao im je moj omiljeni igrač Ognjen Jaramaz, vjerovatno najbolja dvojka u regionu. Mislim da će u Evrokupu biti jedan od glavnih favorita, pogotovo u konstelaciji snaga koja pokazuje da je kvalitet tog takmičenja osjetno izgubio na kvalitetu”, rekao je Pavićević za list “Danas”.

Budućnost je dovela Melvina Edžima i Rašona Vona, a aktivna na tržištu bila je Igokea, koja je dovela sedam igrača.

“Budućnost bi trebalo da dovede još pojačanja. Vjerovatno podrobno analiziraju tržište, svjesni da u korona situaciji mogu dovesti izuzetno kvalitetnog igrača a da ga ne preplate. Ne treba zaboraviti da su Podgoričani zadržali okosnicu tima, koju čine crnogorski reprezentativci i Džastin Kobs, sa kojim su prošle sezone dobili na stabilnosti. Te tri ekipe, Zvezda, Partizan i Budućnost, biće glavni favoriti i u narednoj sezoni. Cedevita Olimpija je bio i ostao klub u koji nikada nisam vjerovao; kakav god tim da sklope, njima je uvijek nešto falilo i čini mi se da će im uvijek i nešto faliti i to krupno. Rekao bih da će grupu ekipa koje će biti u stanju da namuče favorite i budu ravnopravni činiti Igokea i Mornar. Klub iz Aleksandrovca doveo je iskusne i kvalitetne igrače (Entoni Klemons, DŽeki Karmajkl, Antavija Voler, Edin Atić…). Trebalo bi, pak, napomenuti da prelazni rok nije garancija dobrih rezultata; od tih svih igrača treba napraviti tim, a to nije nimalo jednostavno. “

Govorio je i o situaciji u Mornaru.

“Mi smo zadržali okosnicu ekipe, što bi kvalitativno trebalo da znači 20 odsto kvalitetnije partije u narednoj sezoni. Dobili smo sa novajlijama na atleticizmu (Tejlor Smit, Aleksandar Lazić, Marko Jeremić), što nam je falilo u prethodnoj sezoni. Svakako ćemo gledati da, prije svega, dovedemo kvalitetnog krilnog centra”, rekao je trener barskog kluba.

U ABA ligi naredne sezone igraće Split i Borac iz Čačka.

„Borac bi mogao iduće sezone da bude najprijatnije iznenađenje. Čačak je uvek bio nezgodna sredina, a mislim da će u narednoj imati ogroman motiv za dokazivanje. Split je tradicionalno težak teren; klub ogromne tradicije i bez obzira na to što u dosadašnjem dijelu prelaznog roka nisu doveli brojna pojačanja sigurno će biti nezgodni. Spomenuo bih i FMP; klub koji godinama unazad sjajno radi sa mladim igračima i koji svake sezone uspjeva da napravi respektabilan tim“, smatra Pavićević.

Odlazak Andree Trinkijerija iz Partizana za Pavićevića nije iznenađenje.

“Nisam bio iznenađen odlukom Andree Trinkijerija da ode iz Partizana. Jednostavno, on gradi svoju karijeru. Ukazala mu se prilika da posle dobrih rezultata sa crno-bijelima, koji na kraju nisu krunisani, iskoristi situaciju i ode na neko drugo mjesto. Gledajući iz sportskog ugla, nisam siguran koliko je Bajern bolje mjesto, prema rejtingu sigurno ne može da se poredi sa Partizanom, ipak je to sinonim za fudbalski klub iz Minhena. Trinkijeri je uspeo na osoben, simpatičan način da pridobije navijače Partizana, a potom i rezultatima i to je aspekt na kojem će Šćepanović morati da poradi – protumačio je Pavićević odlazak Trinkijerija iz Partizana za list “Danas”.

I naredne sezone klubovi mogu da koriste pet zamjena tokom meča

Jovović

Igor Jovović novi trener Telekom Bona: Zadovoljan sam novom prilikom, imamo iste ambicije