UO Sutjeske održao sjednicu: Ozvaničen rastanak sa Rakojevićem

Nikola Peco Rakojević i zvanično nije više trener Sutjeske.

Upravni odbor nikšićkog kluba sinoć je održao sjednicu na kojoj je, kako je saopšteno, analizirana prethodna takmičarska sezona i na kojoj je konstatovano da ostvareni rezultati nijesu na nivou očekivanih.

Rakojević je prisustvovao sjednici UO.

“Na sjednici UO FK Sutjeska Nikšić, kojoj je prisustvovao i šef stručnog štaba Nikola Rakojević, analizirana je prethodna takmičarska sezona. Konstatovano je da ostvareni rezultati ipak nijesu na nivou očekivanih, ali plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, osvojeno drugo mjesto u Telekom 1. CFL, plasman u polufinale Kupa CG i obezbijeđeno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope su rezultati koji ne bi smjeli biti razlog za nezadovoljstvo”, saopšteno je iz kluba.

Članovi Upravnog odbora su se “zahvalili gospodinu Rakojeviću na izuzetnoj saradnji, krajnje profesionalnom odnosu i istorijskim rezultatima postignutim u proteklom periodu.”

“S obzirom da je gospodinu Rakojeviću istekao ugovor zajednički je konstatovano da će se za iduću takmičarsku sezonu tražiti novo rješenje na mjestu šefa stručnog štaba. Nepodijeljena je želja uprave Kluba da gospodin Rakojević ostane i dalje u FK Sutjeska i da svojim nespornim stručnim znanjem, iskustvom i fudbalskim autoritetom, na odgovarajućoj poziciji u Klubu, nastavi da daje doprinos daljem razvoju i unaprijeđenju FK Sutjeska”, zaključeno je u saopštenju.

Rakojević je prethodne tri godine bio trener Sutjeske. Tokom tog perioda klub iz Nikšića osvojio je dvije titule i Kup, a prošle sezone napravljen je istorijski rezultat kada je ekipa uprošla prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nasljednik Rakojevića biće Dragan Gaga Radojičić, koji je 2013. i 2014. osvojio titule sa Sutjeskom.

Goleada Atalante protiv Breše za drugo mjesto

Rašford

Doktor Rašford: Počasna nagrada fudbaleru Mančestera