Bukić: Regionalna liga će opstati

Šta će biti sa regionalnom ligom u vaterpolu?

Teško je ocijeniti zbog pandemije koronavirusa, koja bi mogla da utiče na organizaciju, putovanja…

„Regionalna liga će sigurno opstati i sigurno će se igrati u godinama koje slijede. Trenutno se nalazimo u problemu svi zajedno jer je protiv nas viša sila – koronavirus. Iz tog razloga, nismo još uvijek donijeli odluku o narednoj sezoni, a nećemo ni žuriti s odlučivanjem, jer se nadamo da će se situacija normalizovati, te da ćemo moći da u oktobru počnemo takmičenje kao i u prethodnim godinama. Regionalna liga je od vitalnog značaja, kako za klubove, tako i za reprezentacije koje su u samom svjetskom vrhu”, kaže Perica Bukić, direktor Vaterpolo saveza Hrvatske i dodaje;

„Trenutna situacija u regionu kada je borba sa koronavirusom u pitanju nije dobra. Svi se nadamo da će početi da se popravlja, te da će se stvoriti uslovi za normalan život, a samim tim i da će Regionalna liga biti nastavljena kao što je prvobitno planirano, sa 12 klubova u Premijer i 10 u Regionalnoj ligi”.

„U slučaju da zdravstvena situacija bude kao što je trenutno slučaj u regionu, pronaći ćemo alternativno rešenje, ali će Regionalna liga ponovo biti odigrana. Ne volim da se bavim spekulacijama, ali ako stanje bude kao što je sada, organizovali bi šampionate u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji, a zatim polufinalne i finalni turnir Regionalne lige. Ipak, suština je da će Regionalne liga sigurno opstati, da će ljubitelji vaterpola ponovo imati priliku da prate sjajne utakmice u jednoj od najjačih liga u Evropi, a da se svi nadamo da će se to desiti i u sezoni koja slijedi. Do tada, ostaje nam da pratimo situaciju”, zaključio je Bukić.

Bivši mladi reprezentativac prvo pojačanje Iskre

Premijer liga s navijačima od oktobra?