Trinkijeri za Bajern TV: Bio sam u depresiji, tužan

Novi trener košarkaša Bajerna Andrea Trinkijeri, prvi put je govorio nakon odlaska iz Partizana.

Italijanski stručnjak je u razgovoru za Bajern TV kazao da mu je prekid sezone zbog koronavirusa teško pao te da je pomalo bio u depresiji…

“Ova godina je specifična za sve. Suočavamo se sa nečim što niko nije očekivao i bio spreman. Trenirao sam Partizan, imali smo nevjerovatnu sezonu. Bili smo prvi u ABA ligi i Evrokupu, već smo osvojili ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća, i djelovala je sezona za pamćenje. Onda odjednom došla je pandemija i sve je izbrisano za dvije nedjelje. Bio sam pomalo u depresiji, tužan”, kazao je Trinkijeri.

Italijan se nakon dvije godine vratio u Bundesligu – tri sezone je sa velikim uspjehom vodio Bamberg.

Veliki izazov, Bajern je jedan od najvećih sportskih brendova na svijetu i kada pomisliš na njega misliš na nešto veliko. Težak je izazov, ali bez izazova bolje ostani kod kuće. Ne volim da puno obećavam, osim da ćemo dati sve od sebe na terenu”, rekao je Trinkijeri.

54-godišnji trener potvrdio je da su pregovori sa Bajernom počeli u vrijeme korone.

“Počeli smo postepeno i posljednjih nedjelja napravili dogovor. Svako jutro se budim sa ciljem da budem pametan, moram stalno da razmišljam. O ovome nisam dugo. Bajern je u fudbalu na vrhu, a ja bih volio da takve staze pratim i u košarci”, naglasio je Trinkijeri.

Mercedes najbrži na prvom treningu VN Mađarske

Iskra počela pripreme, Lakić poručuje: Najveći izazov za klub