Fener ne zaboravlja Obradovića: Hvala učitelju, nije ga lako zamijeniti

Predsjednik Fenerbahčea, Ali Koč istakao je da je odlazak Željka Obradovića bio velii udarac za klub.

Obradović je ovog ljeta, poslije sedam godina otišao iz Istanbula.

“Još jednom bih se zahvalio Obradoviću. Pomogao nam je da napravimo mnogo uspjeha i usrećio nas je. On je legendarni učitelj i u svijetu košarke i u svijetu Fenerbahčea. Naravno, niko nije želio da Željko ode. To je bila traumatična situacija za nas. Ali, ako neko želi da ode, vi protiv toga možete da se borite samo do određenog nivoa. On je to žarko želio. U jednom trenutku izgledalo je kao da će ostati. , ali zbog nekih porodičnih stvari nam je rekao da želi da godinu dana ne trenira nikoga. Obećao nam je da neće raditi ni za jedan drugi klub i tako i jeste. Još jednom mu se zahvaljujem na svemu što je učinio za nas”, rekao je Koč.

Obradovića je naslijedio Igor Kokoškov. Uz njega u tim su stigla i pojačanja Danilo Bartel, Lorenzo Braun, Džonatan Hamilton, Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas, uprkos ograničenom budžetu.

“Naš budžet je spao sa 30 miliona dolara na 18 do 20 miliona dolara. Morali smo to da uradimo. Ipak, moramo dobro da pogledamo kako smo došli do ovdje i zašto smo morali da se ‘urušimo’. Deficit košarkaškog sektora danas je pola deficita fudbalske. Mi smo završili saradnju sa našim trenerom i to nam je pomoglo u procesu obnove. Zahvaljujem mu na tome, jer smo saslušali i njegovo mišljenje”, objasnio je predsjednik turskog kluba.

Kodž je napomenuo da je Obradovića veoma teško zamijeniti.

“Zamijeniti Obradovića nije lako ni za jedan tim. Nakon njegovog odlaska svi klubovi u kojima je radio imali su probleme. Ipak, naši čelnici Semih Ozsoj i Mauricio Gerardini su za 15 dana obavili sjajan posao. Doveli smo u naš klub uspješno ime – Igora Kokoškova i on će veoma brzo biti dobro prihvaćen od strane ljudi koji se razumiju u košarku. Za mnoge je to predstavljalo iznenađenje, nisu to očekivali, ali mi smo odradili veoma dobar posao. Došlo je i do promjena rostera, a biće još još nekoliko koraka koje moramo da završimo. Ipak, ako uporedim brojke sa prošlošću mogu da kažem da smo uradili najbolje što smo mogli ako pogledamo odnos cijene i kvaliteta. Naravno, to ćemo tek sve vidjeti na terenu”.

Čelnik Fenerbahčea napomenuo je da će u narednim danima podijeliti još neke detalje sa javnosti, ali da će uprkos “krizi” klub i dalje stremiti najvišim ciljevima.

“Još jednom bih se zahvalio našem bivšem učitelju Obradoviću i poželio dobrodošlicu našem novom učitelju Igoru. Želim dobrodošlicu i novim igračma. Nadamo se da će košarkaška sekcija Fenerbahčea, koja je evropski brend, nastaviti da ide istim putem”, napomenuo je predsjednik Fenera Ali Kodž.

Murinjo počeo da se žali: Novinari me ne tretiraju na isti način kao druge

Driton Camaj

Camaj produžio ugovor sa Iskrom