Ruben Semedo osuđen na pet godina zatvora

Fudbaler Olimpijakosa, Ruben Semedo osuđen je na pet godina zatvora i biće mu zabranjeno da u narednih osam godina uđe na teritoriju Španije.

On je proglašen krivim za niz krivičnih djela počinjenih za vrijeme boravka u Španiji, gde se profesionalno bavio fudbalom.

Defanzivac je proveo pet mjeseci u istražnom pritvoru, poslije čega je optužen za pljačku, napad, kidnapovanje i posjed oružja.

Kaucijom od 30.000 eura Semedo je izašao na slobodu i nastavio sa fudbalskom karijerom.

Ipak, on će morati da se vrati iza rešetaka, na suđenju je priznao djela i naveo da je sve radio u korist “treće osobe” kojoj je dugovao.

Semedo je prvi put uhapšen 20. februara 2018. godine, kada je postojala sumnja da je vezao i napao jednog muškarca u njegovoj kući, zajedno sa dvije osobe.

Grupa je otela ključeve od apartmana žrtve, izvršila upad i počinila pljačku, a prethodno je pucnjima u vazduh pokušala da zaplaši oštećenog.

Semedo je i pet mjeseci ranije bio pod lupom policije pošto je navodno unio oružje u jedan noćni klub u Valensiji, a izazvao je i incident pošto je flašom u glavu udario jednu osobe.

Nekadašnji mladi reprezentativac Portugala je profesionalnu karijeru startovao u Sportingu, 2017. je postao član Viljareala, a 2019. je stigao u Olimpijakos.

Sent Ros dolazi u Panatinaikos

Šumaher

Tod o Šumiju: Bori se, nadam se da će ga svijet opet vidjeti