Budućnost predstavila pojačanja

Budućnost
Budućnost

Fudbalski klub Budćnost danas je predstavio pojačanja za narednu sezonu. U prostorijama kluba potpisani su ugovori sa Lazarom Mijovićem, Igorom Ćukovićem, Velizarom Janketićem i Miomirom Djuričkovićem. 

Lazar Mijović je ponikao u omladinskoj školi Budućnosti, a prvi profesionalni ugovor je potpisao na tri godine.

“Potpisivanje prvog profesionalnog ugovora predstavlja svakako značajan iskorak i krunu dosadašnjeg rada, a za mene posebnu emociju i ostvarenje sna cinjenica da cu debitovati na stadionu pod Goricom za seniorsku ekipu Budućnosti, u kojem sam od svoje 11 godine. Koristim priliku da se zahvalim predsjedniku, gospodinu Mijaču i stručnom štabu na ukazanom povjerenju, kao i trenerima sa kojima sam radio u mladjim kategorijama. Povjerenje koje mi je ukazano doživljam i kao dodatnu odgovornost i obavezu da pruzim svoj maksimum kako bismo zajednički ostvarili što bolje rezultate kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi.” izjavio je Lazar Mijović.

Igro Ćuković dolazi iz Rudara, a sa šampionom Crne Gore je potpisao ugovor na dvije godine.

“Prije svega bih želio da se zahvalim rukovodstvu kluba i stručnom štabu na ukazanom povjerenju i da čestitam saigračima na zasluženoj tituli. Osjećaj je fenomenalan, radi se o grupi odličnih momaka i igrača i čast mi je biti dio Budućnosti. Na meni je da pružim maksimum i pomognem ekipi u osvajanju novih titula i što boljem rezultatu u Evropi.” , izjavio je Ćuković.

Janketić i Đuričković su bivši igrači Budućnosti i ovo je njihov povratak u Podgoricu. Janketić je došao iz Rudara, Đuričković iz Grblja. Obojica su potpisali jednogodišnji ugovor.

“Drago mi je sto sam se vratio kući, u svoj klub, klub u kojem sam ponikao, osvojio titulu i imao zapažene partije u Evropi, klub koji volim najviše na svijetu. Nadam se da ću svojim partijama opravdati povjerenje stručnog štaba, uprave i najboljih navijača Varvara. Cilj Budućnosti jesu trofeji, tako da idemo na osvajanje duple krune i nadam se da cemo dogurati dosta daleko u Evropskim takmičenjima.”, izjavio je Janketić.


“Srećan sam zbog dolaska u šampionsku ekipu i najveci klub u Crnoj Gori. Nadam se da cu opravdati ukazano povjerenje. Kada postanete dio ovakvog kolektiva pobjede i titule postaju normalna stvar. Siguran sam da ce tako biti i u predstojećoj sezoni!”, zaključio je za kraj Đuričković.

Klubovi iz Crne Gore bi na Kipru mogli da igraju kvalifikacije za evropska takmičenja

Obrt u Kijevu: Lučesku zbog prijetnji neće preuzeti Dinamo