Siniša Mihajlović počasni građanin Bolonje

Siniša Mihajlović je izabran za počasnog građanina Bolonje.

Inicijativa da se srpskom treneru dodijeli ovo priznanje podnijeta je u decembru, zbog načina na koji se borio sa leukemijom i kakve je poruke slao tokom liječenja od teške bolesti.

Kako javljaju italijanski mediji, u gradskom parlamentu Bolonje 26 odbornika je glasalo za predlog, dok je troje bilo protiv.

Među njima je i Amelija Fraskaloli koja se još prije glasanja zalagala da Mihajlović ne dobije ovu titulu zbog njegovih ranijih političkih statova i veza sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i ultrasima Crvene zvezde.

“Mora se pamtiti i priča o njegovom životu. Postoji njegova prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to se ne može zaboraviti. Takođe, ova titula bi mogla da se dodijeli svim pacijentima koji dolaze u Bolonju da se liječe od raka, svi su oni heroji poput Siniše”, rekla je Fraskalonijeva.

Ipak, većina odbornika je bila za to da on postane počasni građanin Bolonje.

“Siniša se istakao kao ljudsko biće prije nego kao trener i sportista. Izbor života koji je pokazao je primjeran u svakom pogledu. Mnogi su u njemu našli važan primjer humanosti i obnavljanja životne energije u svakodnevnom životu”, stoji u obrazloženju odluke.

Valensija ima trenera

Misli i na WNBA: Human gest Kajrija Irvinga