SPFCG izabrao: Draško Božović najbolji fudbaler lige

Draško Božović, vezista Budućnosti, proglašen je za najboljeg igrača Prve crnogorske Telekom fudbalske lige za sezonu 2019/20, u tradicionalnom izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore ((SPFCG).

Božović je četvrti laureat u anketi, u kojoj učestvuju igrači iz crnogorskih prvoligaških klubova.

Fudbaler Budućnosti dobio je najviše glasova svojih kolega – 43, a iza njega su se našli Marko Ćetković (Sutjeska) sa 32 i Igor Ivanović (Budućnost) sa devet glasova.

SPFCG je sedmi put proglasio i najbolji tim sezone u istoj anketi.

U glasanju koje je prvi put obavljeno elektronskim putem učestvovalo je 169 fudbalera, a važećih glasova je bilo 151.

“Zbog aktuelne situacije, uzrokovane pandemijom, ove godine smo prvi put organizovali glasanje elektronskim putem. Obzirom da je prelazni rok u toku, da su neki igrači pošli, na kraju smo ipak zadovoljni odzivom. Igrači su glasali savjesno i rekao bih da je ovaj tim potvrda toga. Moram navesti da je Moraitis iz Budućnosti dobio značajan broj glasova, ali kako nije igrao u prvenstvu tokom cijele sezone nije se mogao naći u Naj-timu. Ove godine iz dobro poznatih razloga nijesmo u mogućnosti da organizujemo svečanano proglašenje kao što smo to radili svih prethodnih godina, ipak nadam se da ćemo u dogledno vrijeme naći način kako da igračima uručimo zaslužena priznanja“, rekao je Željko Janović, predsjednik SPFCG.

Iz SPFCG su najavili da će 30 igrača sa najvećim brojem glasova učestvovati u međunarodnoj FIFPro anketi o statusu igrača koja se simultano sprovodi u 65 država u svijetu.

Idealni tim 2019/20.

GOLMAN

Miloš Dragojević – Budućnost (49 glasova)

ODBRANA

Stefan Milić – Budućnost (81)

Igor Ćuković – Rudar (52)

Nemanja Sekulić – Zeta (49)

Luka Malešević – Iskra (45)

VEZNI RED

Draško Božović – Budućnost (78)

Marko Ćetković – Sutjeska (52)

Miloš Raičković – Budućnost (39)

NAPAD

Igor Ivanović – Budućnost (47)

Nikola Vujnović – Podgorica (39)

Petar Grbić – Budućnost (36).

Dibala MVP Serije A, Imobile najbolji napadač

Nova pojačanja u Rudaru