Odlazi li Vlade Divac iz Sakramenta?

Loši rezultati Sakramenta, te nedostatak pobjedničke atmofsere podgrijali su priče o odlasku generalnog menadžera “Kingsa” Vlade Divca sa te funkcije, na kojoj se nalazi od 2015. godine.

Autor portala Kings herald Brajant Vest ističe da Divac nije čovjek koji može da vodi tim.

“U idealnom svijetu Divčeva priča u Sakramentu ne bi tekla ovako. Vratio se u Sakramento 2015. godine sa plemenitim zadatkom, da završi ono gdje je stao kao igrač i da donese titulu u Sakramento. To je bio njegov cilj i sve je stavio na sebe. Bio sam oduševljen, nije postojao bolji scenario od toga za navijača Kingsa. Lider tima koji su činili Kris Veber, Peđa Stojaković, Rik Adelman dolazi u klub poslije devetogodišnje katastrofe? Ne bi bilo ništa ljepše od scene u kojoj Divac stoji pored komesara Adama Silvera sa trofejem šampiona NBA lige”, piše Vest.

Ipak, pet godina kasnije…

“Jasno je da Divac ne igra ulogu koju bi trebalo da igra u pobjedničkoj organizaciji. Sigurno za njega postoji neko mjesto, pozicija direktora ili globalnog ambasadora, neka pozicija na kojoj bi mogao da materijalizuje svoj šarm i personaliti”, piše Vest.

Vest ističe da je pet godina dovoljno da se vidi da timu treba novo usmerenje.

Autor dalje razmatra ulogu Voltona.

“Dobro je imati trenera koji ima dobar odnos sa igračima, ali ne i trenera koji će poslije dvije očajne utakmice reći – opustite se i uživajte u onome što radite. Ne moramo da se čudimo zašti Kingsi ne igraju jaku, fizičku i spremnu košarku”, piše Vest.

Nije sve tako crno i autor u tekstu izdvaja jedan dobar potez, izbor Dierona Foksa na draftu.

“Šanse za uspijeh obnove tima su vjerovatno okončane 21. juna 2018. godine kada su Divac i kompanija odabrali bilo koga umijesto Luke Dončića. Biće beskrajna, besmislena rasprava o tome koliko bi MVP kandidat bio dobar u Sakramentu i to je istina jer bez iskusnog, elitnog trenera poput Rika Karlajla, Luka verovatno ne bi tako brzo dostigao vrhunac. Navijači mogu da govore o tome da li bi se on uklopio sa Foksom, ali ne postoji logičan argument da generalni menadžer propusti priliku da uzme igrača takvog potencijala”, piše Vest.

Sakramento je dobio priliku, ali je odigrao van svih logičnih postulata, ističe autor.

“U nekom drugom svijetu mi bismo beskrajno hvalili Divca zato što je pogodio najlakše polaganje u životu, ali ovo nije taj svijet. Vlade je dobar čovjek kome ne treba ništa više od pobjede u Sakramentu. Mi smo ga već voljeli, čak i prije ovoga i uvijek će biti jedan od najvoljenijih Kingsa, ali bismo ga još više voljeli da je priznao istinu. Hvala Vlade za sve uspomene, vrijeme je za rastanak”, zaključio je Vest.

Kašćelan i Savićević zaključili sporazum: Pola miliona eura u sportsku infrastrukturu na Cetinju

Sada je i definitivno: Arda Turan u Galatasaraju