Nadal: Novak je pogriješio, ali to se dešava…

Rafael Nadal prvi put je komentarisao organizaciju “Adrija turnira” koji je pokrenuo Novak Đoković.

Turnir u Zadru je prekinut  zbog koronavirusa nakon čega su krenule kritike na račun srpskog tenisera, koji se na kraju i sam zarazio.

Nadal, koji, neće igrati na US openu, je prilikom jedne onlajn-konferencije dobio pitanje o najboljem srpskom teniseru, svom velikom rivalu.

Mislim da većina igrača svijetu i ljudima želi samo najbolje. Naravno da je bila greška organizovati turnir u Srbiji i Hrvatskoj, ali greške su normalne kada se suočavate sa situacijom sa kojom se nikada ranije niste suočili”, rekao je Nadal.

“Adrija tur” je, kako kaže Nadal, primjer iz kojeg će teniski svijet naučiti.

“Igrači moraju da donose odluke i ja ne kažem da su moje ispravne. Svaka odluka može da bude pogrešna ili ispravna. Nalazimo se u nepredvidivoj situaciji. Stvarno se nadam da će ljudi naučiti na primjeru “Adrija tura” i da ćemo nastaviti dalje na najispravniji mogući način”, dodao je Rafa.

Španski teniski as još jednom je objasnio zašto ga neće biti na US openu.

“Srce mi kaže da sada nije trenutak za duga međunarodna putovanja, kada ne znamo šta može, a šta ne može da se desi. Moja odluka je da ostanem kod kuće u Majorki gdje je situacija sa virusom dobra, tako da ću sačekati neku narednu priliku”, kazao je Nadal.

US open počinje 31. avgusta.

Tužna vijest: Preminuo Majkl Odžo

Hojbjerg prvo veliko pojačanje Žozea Murinja