Vilijan: Hvala ti Čelsi, vrijeme je da idem dalje

Čelsi je sinoć protiv Bajerna odigrao posljednji meč u sezoni 2019/20, samim tim je i Vilijan završio sedmogodišnji boravak u londonskom klubu.

Brazilcu je istekao ugovor, karijeru će nastaviti u Arsenalu, a sada se od “plavaca” oprostio emotivnom porukom na društvenim mrežama.

“Prošlo je sedam divnih godina otkad sam prihvatio ponudu Čelsija. Danas sam uvjeren da je to bila jedna od najboljih odluka u mom životu, usavršavao sam se svakim minutom provedenim u tom klubu. Međutim, osim trofeja naučio sam mnogo toga i o samom sebi i razvio se. Zahvalan sam navijačima Čelsija na ljubavi i dobrodošlici koju su mi pružili na stadionu. Bilo je i kritika, što je normalno. One su me uvijek inspirisale da se trudim još više na treninzima i utakmicama”, napisao je Vilijan i nastavio:

“Sada je došlo vrijeme da se oprostimo i da idem dalje. Sigurno će mi nedostajati saigrači, kao i osoblje u klubu koje se prema meni uvijek odnosilo kao da sam im sin. Nedostajaće mi i navijači. Hvala na svemu”, istakao je Brazilac.

Pojačanje Budućnosti: Svi jedva čekamo početak sezone

Ferstapen: Meke gume prijaju bolidu Red Bula