Ivanović: Mi smo ti koji uvijek kreću tiho; Šehović: Biće neobično bez publike

Nikola Ivanović

Košarkaši Budućnost Volija prije tri dana počeli su pripreme za novu sezonu.

“Plavi” su odaradili dva treninga i polako ulaze u ritam za predstojeće izazove.

“Nakon nekoliko mjeseci bez košarke i igranja, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom ćemo nastupati. To ćemo ispratiti sa velikom koncentracijom i odgovornošću. Ne možemo reći da krećemo od nule, radili smo prošle godine duže od pola godine sa trenerom Mijovićem, osnovne principe i informacije jasno znamo. Tu je veliki broj igrača koji znaju da igraju zajedno, to je naša prednost. Ključno je prije svega kako sve to izgleda na terenu. Radio sam naporno cijelo ljeto, uz sitne probleme. Vjerujem da je konačno sve sanirano, uz narednih mjesec i po da se sve dovede u najbolje stanje. Nikad se ne može znati šta nosi sezona. I ja sam optimista, timski i pojedinačno. Mi smo ti koji uvijek kreću tiho, bez prevelikih očekivanja, a uvijek u svijesti su i najveći dometi. Teško je do toga doći, mnogo toga treba da se poklopi”, reko je Nikola Ivanović.

ABa liga počinje trećeg oktobra, bez navijača,  sa mnogo nepoznanica. Postoji mogućnost odigravanja turnira, pa bi tako prvi turnir bio u Laktašima, drugi u Podgorici.

“Veliko zadovoljstvo je to što smo vidjeli na prva dva treninga, da su svi došli sa mnogo entuzijazma, sa željom i voljom za zajednički rad. Svi jedva čekamo utakmice. Ljeto smo iskoristili na pravi način, nije bilo previše odmora. Vjerujem da ćemo ovaj period pre nama odraditi u najboljem redu. Nadamo se da će sve proći bez povreda, da će se sve posložiti za tim do početka sezone, a da će se pojačanja uklopiti. Biće neobičan početak sezone bez publike, biće sve specifično, ali vjerujem da ćemo biti spremni. Sigurno da je naša prednost što se 80 procenata ekipe dobro poznaje, da smo kostur tima sačuvali. Faliće pripremnih utakmica, sigurno nije isto trenirati i igrati utakmice, nadamo se makar kvalitetnim testovima kada su domaći rivali u pitanju”, kazao je kapiten Suad Šehović.

Vladimir Ivić menadžer Votforda

Nejmar: Ništa nije moglo da pomuti moja razmišljanja o finalu