Raičević: Cilj je afirmisati mlade igrače i biti u gornjem dijelu tabele

Crnogorska Telekom Prva fudbalska liga liga počinje u subotu. Takmičenje, kao i svuda u svijetu počinje u specifičnim uslovima, a pravila i smjernice za trenutnu situaciju propisali su Fudbalski savez Crne Gore i Institut za javno zdravlje.

Jedan od timova koji će i ove sezone igrati u prvoj ligi je OFK Titograd. Podgoričani su prošle sezone kroz baraž i dvomeč sa Bokeljem izborili opstanak u Prvoj ligi.

O ambicijama “romantičara” u sledećoj sezoni, za klupski sajt govorio je član stručnog štaba Mirko Ćiro Raičević.

“U sledeću sezonu ulazimo pojačani za nekoliko iskusnijih igrača, poput Kalezića i Vukčevića, ali i Bašića i Popovića. U pitanju su momci koji su igrački stasali, a doveli smo i nekoliko mladih igrača, koji će nadam se opravdati povjerenje struke”, istakao je Raičević na početku razgovora za klupski sajt.

Prema njegovim riječima jedan od osnovnih ciljeva je da se mladim igračima da prostor da sazru.

“I da uz nekoliko starijih dobiju iskustvo potrebno za njihov lični napredak i napredak kluba. Želimo da ih još više afirmišemo ne bi li ostvarili inostrani transfer”, kazao je Raičević.

Govorio je i o ambicijama kluba za narednu godinu.

“Ambicije za sledeću su da takmičenje završimo u gornjem dijelu tabele, ali prije toga da ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak. Ponavljam, glavni cilj je afirmacija mladih igrača”.

U subotu u 20 časova Titograd će gostovati Podgorici u prvom kolu sezone 2020/2021. Raičević cijeni ekipu iz Donje Gorice, ali vjeruje da njegov tim može da ostvari pozitivan rezultat.

“Podgorica je ostvarila fantastičan rezultat u prethodnoj sezoni, radi se o veoma organizovanom klubu, imali su promjena u stručnom štabu i vjerovatno da im je trebalo vremena da se adaptiraju i prihvate uslove novog šefa. Domaćini su i favoriti u ovom susretu i sigurno da će i naše izdanje zavisiti od toga koliko će nam Podgorica dozvoliti prostora za igru. Vjerujemo da možemo ostvariti pozitivan rezultat i započeti sezonu na pravi način”, zaključio je Raičević.

Lagator potpisao za Vislu

Kobs predlaže: Organizovati Evrokup po uzoru na NBA, dati navijačima šta žele