Crnogorsku fudbalsku reprezentaciju 5. septembra čeka nastup u Ligi nacija i duel sa Kiprom, tačno 10 mjeseci od posljednjeg duela (sa Bjelorusijom u novembru prošle godine).

Selektor Faruk Hadžibegić je u Crnoj Gori, odgledao je neke utakmice domaće lige…

“Konačno sam tu, virus je svima napravio štetu. Polako se spremamo za septembarsko okupljanje, svaki dan se sastajem sa mojim stručnim štabom, pravimo planove, svi smo se na nekin način uželjeli rada na terenu i fudbala uopšte”, kaže Hadžibegić.

Za dvije sedmice “hrabri sokoli” će početi pripreme, a i dalje je misterija kako će igrači doći iz zemalja u kojima igraju…

“Trenutna situacija zatekla je i nas starije, najiskusnije. Niko se još nije suočio sa ovim. Iskreno, strah me je za zdravlje. Ne možemo puno da uradimo, osim da se čuvamo, a istovremeno da nastojimo da se ponašamo što je moguće normalnije”, kaže Hadžibegić i dodaje:

“Raduje me što je većina šampionata u kojima igraju naši reprezentativci već startovala, kao što je liga u Belgiji, na primjer, ili sada u Crnoj Gori. Do septembra, kada se okupimo, počeće 80 odsto prvenstava u kojima igraju naši fudbaleri, osim Italije i Španije. Pratimo formu svih igrača, pratimo situaciju sa povredama, sa zdravljem. Imali smo i situaciju da su neki naši igrači bili zaraženi koronavorusom, oporavili su se i vratili se u ritam, a neki se tek oporavljaju”.

Osvrnuo se na Stefana Savića, lidera odbrane Atletiko Madrida.

“Savić je odigrao sjajan meč protiv Lajpciga, bio je beskopromisan, hrabar, vidjeli ste duel u kojem je išao glavom gdje mnogi ne bi ni nogom. Čestitao sam mu na partiji, pokazao je da je lider – i Atletika i naše reprezentacije. To što ga je pogodila lopta kod odlučujućeg gola Lajpciga je nesrećna okolnost, ništa drugo”, zaključio je Hadžibegić.

Leave a Reply