Hadžibegić: Svaki početak je bitan, poštujemo sve rivale

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić ne krije da se uželio fudbala pred okupljanje za mečeve u Ligi nacija koji su na programu početkom septembra.

“Napokon je došao momenat za novo okupljanje, za nove utakmice reprezentacije. Svi smo se uželjeli, prvo fudbala, a onda i reprezentativnih obaveza i utakmica na najvećem nivou. Raduje nas činjenica što je veliki broj naših reprezentativaca uspio da se sačuva tokom pandemije i da su svi zdravi i spremni. Naravno, ne zaboravljamo Marka Vešovića, važnog člana naše grupe, koji zbog povrede koljena neće biti sa nama u narednom periodu. Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na ovom spisku biti zdravi i da će spremni doći na okupljanje koje, siguran sam, sa nestrpljenjem iščekuju već više od pola godine”, rekao je Hadžibegić.

Prvi rivali su Kipar i Luksemburg, a u grupi je i Azerbejdžan.

“Svaki start je bitan, pa tako i ovaj u novom izdanju UEFA Lige nacija. U grupi smo sa selekcijama koje imaju kvalitet sličan našem, sigurno su selekcije za respekt i ne smijemo razmišljati na način da bilo koga stavljamo u podređen položaj. Tek kada odmjerimo snage sa njima i kada ih pobijedimo možemo reći da smo bolji. Do tada moramo dati sve od sebe da svakodnevnim radom i trudom obezbijedimo neophodne preduslove da ostvarimo povoljne rezultate”, kaže Hadžibegić.

Jedini debitant je Dino Islamović, napadač Rozenborga.

“Siguran sam da će i Islamović, kao i svi igrači koje smo pozivali do sada, donijeti određeni kvalitet nacionalnom timu i da će se na najbolji način uklopiti u naš kolektiv”, zaključio je Hadžibegić.

Slovan iz Bratislave pred eliminacijom iz Evrope zbog pozitivnog fiziotarapeuta?

WADA sprema revolucionarni doping test?