Mirotić najplaćeniji košarkaš u Evropi

Košarkaš Barselone, Nikola Mirotić najplaćeniji je košarkaš u Evropi, objavio je sajt “Eurohoops”.

Mirotić će, igrajući za “blaugranu”, za godinu dana zaraditi 5,4 miliona eura. “Eurohoops” piše da je jedina dilema da li je u pitanju bruto ili neto iznos, ali i pored toga rođeni Podgoričanin nalazi se na vrhu liste.

Drugi na listi je Amerikanac iz Efesa, Šejn Larkin, koji će, nakon produćetka ugovora, ove godine inkasirati 3,7 miliona, a sledeće sezone četiri miliona eura.

Na trećem mjestu je srpski centar Nikola Milutinov. On je ove godine iz Olimpijakosa stigao u CSKA, povećao zaradu po sezoni na 2,5 miliona dolara, koliko će inkasirati i njegov novi saigrač Majk Džejms, odnosno Aleksej Šved, zvijezda Himkija koja je pristala da mu se smanji zarada za 1,5 miliona dolara.

Tandem Fenerbahčea Nando de Kolo i Jan Veseli zarađuje preko dva miliona. De Kolo 2,4, a Veseli 2,2. I Čeh je pristao da mu se smanji plata.

U društvu koje će zaraditi bar dva miliona dolara, još je duet Reala Serhio Ljulj i Volter Tavares, zatim dvojac Barselone Kori Hingis i Aleks Abrines.

Blizu toj sumi, odnosno u rasponu od 1,5 do 1,9 miliona dolara, nalaze se Kostas Slukas koji su vratio u Olimpiajakos, Nik Kalatis koji se preselio u Panatinaikos, igrači Milana, Serhio Rodrigez, odnosno Malkolm Dilejni, kao i Vil Klajburn (CSKA), Toko Šengelija (CSKA), Fakundo Kampaco (Real), Rudi Fernandez (Real), Vasilje Mićić (Anadolu Efes) i Skoti Vilbekin (Makabi).

Papanikolau se oporavio od koronavirusa

MEgvajer

Pokrenuta istraga protiv Megvajera