Đokovića naljutile diskvalifikacije Pelje i Delijena

Novak Đoković kritikovao je Američki teniski savez (USTA) zbog isključenja s turnira dvojice južnoameričkih igrača,  čiji je kondicioni trener bio pozitivan na koronavirus, iako su obojica imala negativan rezultat na testiranju.

Argentinac Gvido Pelja i Bolivijac Hugo Delijen nisu mogli da nastupe na Sinsinati Mastersu, koji danas počinje u Njujork, jer je njihov zajednički trener Huan Manuel Galvan bio pozitivan na posljednjem testiranju uoči turnira, iako nije pokazivao nikakve simptome bolesti kovid-19.

Kako je u takvim slučajevima propisano da osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom idu u 14-dnevnu izolaciju, Pelja i Delijen će najvjerovatnije morati da propuste i nastup na US Openu, iako su obojica imala negativan rezultat na istom testiranju koje je prošao njihov trener.

Portparol USTA-a Kris Vidmajer je rekao da su se držali protokola koji je donio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Đoković je rekao da su ta uputstva očigledno u suprotnosti s protokolom koji su igrači morali da potpišu pri dolasku u Njujork.

U tom protokolu je navedeno da će zdravstveni radnici savezne države Njujork inicirati traženje kontakata u slučaju pozitivnog testa te da, ako se utvrdi da su igrači bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, može doći do diskvalifikacije.

Andrea Petković otkazala nastup na US openu

Mijović: Želimo da idemo na pobjedu u svakom meču