Čeferin: Uefa razmišlja da zadrži završni turnir Lige šampiona

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin je izjavio da je format završnice Lige šampiona, korišten od četvrtfinala u kojem se igra samo jedna utakmica, donio uzbudljiviji fudbal od onog koji je bio prije, te da je to nešto što bi moglo da se koristi i u budućnosti.

“Bili smo prisiljeni to da napravimo, ali sada smo otkrili nešto novo, pa ćemo u budućnosti razmisliti o tome, sigurno”, izjavio je Čeferin i dodao:

“Nema tu puno taktike. Ako u jednoj utakmici ekipa postigne gol, tada i druga mora da ga postigne što prije. U formatu u kojem se igraju dvije utakmice, uvijek imate vremena još jednu cijelu utakmicu za to”.

“To su svakako uzbudljivije utakmice, ali treba razmisliti o tome da se sada igra manje utakmica”, kazao je Čeferin.

Sadašnji format Lige šampiona u kojem se igraju po dvije utakmice je “zaključan” do sezone 2024./2025., ali bi razgovori o eventualnoj promjeni strukture takmičenja trebalo da počnu već krajem ove godine.

“To je sigurno jako zanimljiv format. Sa sadašnjim kalendarom sumnjam da možemo napraviti ovakvu završnicu s turnirom na kojem je osam najboljih ekipa jer bi to oduzelo dosta vremena. No, format s jednom utakmicom i sistemom kakav je sada, mislim da bi bio zanimljiviji od formata kakav je bio prije”, zaključio je Čeferin.

U finalu Lige šampiona će se večeras sastati Bajern i Pari Sen Žermen.

Oliveira ispisao istoriju na VN Štajerske

Luda sreća za Maverika Vinjalesa!