Dan za istoriju: Dečić dobio reflektore

Fudbalski klub Dečić osnovan je 1926. godine – danas je ispisao novu stranicu u istoriji kluba.

Prvi put će klub iz Tuzi na svom terenu ugostiti ekipe pod svijetlima reflektora.

“Osjaćaj je sjajan, svi u klubu smo veoma ponosni što će Dečić prvi put u klupskoj istoriji igrati na svom terenu pod reflektorima. Ali, osim što nas sve ovo čini ponosnim, postavljanje reflektora samo je još jedan podstrek za nas da u narednom periodu radimo što više i bolje. Sada još više želimo da unaprijedimo infrastrukturu na našem stadionu”, kaže za sajt FSCG Paljo Drešaj, predsjednik Dečića.

Dečić je još jedan klub u nizu koji je, u sklopu projekta osvjetljavanja crnogorskih stadiona, dobio reflektore.

FSCG je do sada finansirao postavljanje reflektora na sedam stadiona, a investicija na stadionu Dečića prelazi iznos od 600 hiljada eura.

Foto: FSCG

“Imamo perfektnu saradnju sa Fudbalskim savezom, koji radi velike stvari za fudbal u državi. Poznajem dobro fudbalske prilike u regionu, znam koliko FSCG više ulaže u klubove i infrastrukturu u odnosu na ostale saveze iz okoline, pa i šire”, istakao je Drešaj.

U narednom periodu očekuje se početak izgradnje nove zapadne tribine na stadionu u Tuzima, takođe u saradnji sa FSCG.

“Projekat za izgranju nove tribine je skoro završen, nakon čega ćemo potpisati ugovore sa Fudbalskim savezom i Opštinom Tuzi. Ubrzo nakon tog birokratskog dijela, krenućemo u izgradnju tribine koja će mnogo značiti, ne samo za fudbal u Tuzima, nego i na nivou države. Očekujem da radovi počnu kroz nekoliko mjeseci”, rekao je čelnik čovjek Dečića.

Prvi rival pod svjetlima reflektora biće Jezero.

Matić više neće igrati za Srbiju

KK Igokea: Još jedan košarkaš zaražen koronavirusom