“Sokoli” na novom početku: Sa Kipra u neke bolje dane

Ako želi da u narednom ciklusu Lige nacije bude u nekom boljem i atraktivnijem društvu od ovog u kojem se nalazi sada, fudbalska reprezentacija Crne Gore mora da se dokaže već na startu Lige C.

Danas je od 18 sati rival Kipar u Nikoziji, već u utorak “hrabre sokole” čeka gostovanje Luksemburgu.

Težak početak, u to niko ne sumnja, ali u grupi u kojoj je još Azerbejdžan, Crna Gora ne smije da bira vrijeme i mjesto da dokaže kvalitet.

“Kada su Stevan Jovetić i Stefan Savić sa nama, atmosfera je bolja i mlađi igrači imaju pravog vođu na terenu. Nadam se da će na naredne dvije utakmice reprezentacija potvrditi kvalitet, da će se vidjeti želja i autoritet koji njih dvojica imaju u grupi i da će ekipa reagovati na pravi način”, rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Kipar ima poštovanje naše selekcije.

“Imali smo vremena da pogledamo Kiprane, koji su promijenili selektora. Respektujemo protivnika, ali imamo povjerenje u našu ekipu. Žalimo što sa nama nisu Tomašević, Mugoša, Simić i Vešović, ali moramo da nađemo rješenje”.

Obaveza je i da se Crna Gora iskupi za loša izdanja u kvalifikacijama za Euro, koje je završila sa svega tri boda od mogućih 24.

“Momci su jako, jako teško podnijeli tu situaciju. Motiv i želja su uvijek bili prisutni, ali iako izbjegavam to, moram da kažem da su nam uvijek falili igrači koji kvalitetom podižu nivo naše igre. I sada nismo kompletni, žao mi je zbog toga, ali uradićemo sve da opravdamo to što smo tu i da vratimo navijače zahvaljujući doboj igri”, kazao je Hadžibegić.

Adam Marušić je spreman za iskušenja.

“Imamo veliku želju i odgovornost da učinimo ono što se očekuje od nas. Imamo šest mečeva i uradićemo sve da završimo kao prvi u grupi”, kazao je Marušić, koji dobro poznaje selektora Kipra Johana Valema:

“Bio mi je trener u Belgiji, u Kortrajku. Dobro ga poznajem, znam šta očekuje od svoje ekipe, ali ako budemo pravi, ako uđemo u meč kako bi trebalo – mi ćemo da se pitamo”, zaključio je as Lacija.

Holandija bolja od Poljske, BiH odoljela u Firenci

Koronavirus u češkoj reprezentaciji, odlaže se meč sa Škotskom