Kosović: Čeka nas težak meč, ne smijemo potcijeniti rivala

Crna Gora je sinoć na Kipru (2:0), na startu drugog izdanja Lige nacija, nagovijestila bolje dane, nakon sumornih kvalifikacija za EURO.

“Mislim da smo konačno pokazali pravu energiju, kompaktnost i zajedništvo, koji bi trebalo da nas krase uvijek. Kontrolisali smo utakmicu, zasluženo smo pobijedili”, rekao je Nebojša Kosović.

“Sokoli” su, bilo je očito od prvog minuta, bolji tim od Kipra, ali jedan čovjek je to pretvorio u pobjedu – Stevan Jovetić je ušao na poluvremenu, postigao oba gola…

“Kada su Jovetić i Savić sa nama sve je drugačije. Sama njihova pojava na terenu nam mnogo znači zbog samopouzdanja. Čine nas boljim. Igramo mnogo mirnije i odlučnije, Jovetić je sa dva poteza riješio meč i to dovoljno govori o njegovom uticaju”, naglasio je Kosović.

“Crveni” već sjutra putuju u Luksemburg, utakmica je u utorak od 20 i 45.

“Treba mirno da se spremimo, da pokušamo da osvojimo tri boda i napravimo još jedan korak ka nekim ciljevima”.

Biće izazovna utakmica, Luksemburg je pobijedio Azerbejdžan u gostima (2:1), nije to više amaterski tim, već sastav sa igračima iz njemačkih klubova (Karlson, Bareiro, Bonert), francuskih (Jans, Til), ukrajinskih (Rodriges, Mahmutović)…

“Nismo još radili detaljnu analizu, ali jasno je da je opasan rival i da potcjenjivanja ne smije da bude. Odavno je to zabranjeno u fudbalu. Čeka nas težak meč, ali ako budemo pravi, ako budemo željni pobjede i dobre igre mislim da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, kazao je Kosović.

Džudović upozorava: Luksemburg je hrabar, hoće da igraju

“Otkažite mečeve, pustite nas da idemo, više nas ne interesuje ovo s*anje!”