Bećiraj: Bilo je teško, preteško, zato smo i srećni

Fatos Bećiraj je poslije tri godine bio strijelac za crnogorsku reprezentaciju.

Momenat za prekid loše serije je bio idealan – donio je tri boda protiv Luksemburga golom iz penala u 93. minutu.

„Dugo sam čekao na taj deseti gol, kao da mi je ta brojka bila prepreka. Konačno sam je prošao, prezadovoljan sam što sam donio pobjedu”, rekao je rekorder po broju nastupa u našoj selekciji.

Nije bio predviđen da šutira penal, ako do toga dođe.

„Selektor je odredio ko šutira, na terenu su bili Hakšabanović i Savić, Jovetić je izašao. Nad Hakšabanovićem je bio penal, on mi je rekao da ja preuzmem. Jeste bilo pritiska naravno, i golman je bio na lopti, ali tukao sam precizno. Sve se dobro završilo”, kazao je Bećiraj.

Crna Gora je patila u drugom poluvremenu.

„Bilo je teško, fizički smo daleko od maksimuma. Nekim momcima je sezona tek počela, neki su tek počeli pripreme, neki su u sred priprema… Imali smo i dva putovanja, sve to utiče. Protiv Kipra smo igrali bolje, jer smo imali svježinu. Igra nije bila onakva kakvu smo očekivali, ali najvažnija je pobjeda”, rekao je Bećiraj.

Crna Gora sa šest bodova iz dva meča na strani čeka oktobarske duele sa Azerbejdžanom i Luksemburgom kod kuće.

„Imamo dobru poziciju. Šansa za prvo mjesto u grupi je veća. Ipak, važno je da se smirimo i da se skoncentrišemo na dva naredna meča. Oni mogu da budu presudni, ako ih riješimo onda smo veoma blizu. Međutim, nikako ne smijemo otpisati Luksemubrg. Igrao sam protiv njih 2013. godine, dobili smo ih tada 4:1, ali je velika između ta dva tima. Mnogo su bolji i kompaktniji, oni će ići na prvo mjesto”, zaključio je Bećiraj.

Francuska bolja od Hrvatske, Ronaldo piše istoriju

Faruk Hadžibegić nakon nove pobjede „Sokola“: Dobar početak, ali ima još mnogo toga pred nama