Dušanu Simonoviću novi mandat

Dušan Simonović je dobio novi mandat na mjestu predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Simonović je dobio jednoglasnu podršku delegata – a Skupštini je prisustvovao 41 od 47 članova.

Izbori su održani u specifičnom trenutku, jer su Olimpijske igre odložene za narednu godinu, kao i u neizvjesnoj finansijskoj situaciji koja predstoji crnogorskom sportu.

Simonović je, nakon izbora, kazao da vjeruje da će crnogorski sportisti i ubuduće imati uspjeha na najvećoj sceni, donositi medalje, ali naglasio da za državu kao što je naša i kolika je naša – i sami nastupi na velikim takmičenjima trebalo bi da se cijene i doživljavaju kao uspjeh.

“Želimo da COK ostane otvorena kuća za sve sportiste i sportske radnike, da se zajedno dogovoramo, konsulutujemo oko planova i strategija naših zajedničkih aktivnosti. Tako je bilo i do sada, tako će biti i ubuduće. Podrška koju daje COK je važna i mi ćemo nastaviti da je pružamo u skladu sa našim mogućnostima, kao što je bio slučaj i do sada. Ipak, iskren da budem, maksima – važno je učestvovati – je itekako važna kod malih zemalja, i mislim da tome teže svi koji imaju broj stanovnika kao Crna Gora, bazu kao što je naša…Mislim da je naša javnost sve više toga svjesna i da to tako i prihvata”, rekao je Simonović.

Oli Votkins u Aston Vili

Kovinić pobjedom otvorila nastup na turniru u Istanbulu