Adžić miran pred put u Koprivnicu: Neka ovo bude praznik rukometa

Rukometašice Budućnosti u nedjelju počinju novu sezonu u Ligi šampiona, gostovanjem Podravki u Koprivnici.

U nikad težoj situaciji nije bio podgorički klub. Zbog velikih problema sa koronavirusom, koji je bukvalno pokosio ekipu, Dragan Adžić nije mogao ni da sprovede pripreme, a zbog restrikcija u putovanjima ni da organizuje kontrolne utakmice.

Budućnost će, tako, protiv Podravke odigrati prvi meč nakon pola godine pauze i to bez 11 igračica prvog tima.

U Koprivnicu zbog oporavka od koronavirusa neće putovati kapiten Milena Raičević, Jovanka Radičević, Tatjana Brnović, Ema Ramusović, Katarina Džaferović, Andrijana Popović, Jovana Ilić, Milena Vujisić, Itana Grbić i Nađa Kadović.

Meč će propustiti i Valerija Maslova zbog povrede ramena.

Od iskusnijih djevojaka igraće Majda Mehmedović, Alison Pino, Andrea Lekić, golmanke Barbara Arenhart i Armel Antigre.

U ekipu se poslije četiri godine vraća Radmila Petrović, predsjednica kluba, koja se stavila na raspolaganje timu, kako bi pomogla u teškim trenucima.

Prijavljene su i juniorke Anastasija Krivokapić, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Mina Novović, Milica Anđušić i Sara Senić.

“Ja bih volio da početak doživimo kao praznik, jer od marta ne igramo”, naglasio je Dragan  Adžić.

“Što se tiče problema, živimo sa njima od početka priprema. Pokušaćemo da to kroz Ligu šampiona, kao i mnogo puta do sada, nadomjestimo, ali ne u ovom stanju, jer ni ove djevojke koje će igrati, dvije sedice nijesu mogle da treniraju jer su bile u samoizolaciji”.

“Bitno je da su djevojke zdrave prošle kroz sve ovo, polako ćemo ih uvesti i očekujem da ćemo se iz kola u kolo kompletirati i dostići formu. Najvažnije da opstanemo u grupnoj fazi među šest najboljih, a onda je sve na nama u narednom periodu, koji dolazi poslije grupne faze”, rekao je Adžić.

Prema njegovim riječima, borba je da se zadrži plasman do šestog mjesta u grupi, a onda kroz osminu finala i četvrtfinale da se ostvare ambicija kluba.

“Protiv Podravke smo ausajderi, protiv CSKA ćemo biti kompletniji, konkretniji i bolji. Polako ćemo, iz kola u kolo, doći do nivoa forme koji Budućnost može da ima kada je kompletna i spremna”, rekao je trofejni stručnjak.

On smatra da bi podgoričkom timu bilo teško u Koprivnici i da je u punom sastavu.

“Bilo bi nam teško i da smo kompletni, da smo sve odradili od jula što smo planirali. Vjerujem u maksimum svih igračica, u dobro izdanje i korak ka formi i ostvarenja cilja u grupnoj fazi”, zaključio je Adžić.

Meč Podravka – Budućnost igra se u nedjelju od 16 sati.

Arsenal duplirao primanja: Obamejang ostaje

Lazar Đurović pojačao Teodo