Marić objavio spisak za kvalifikacije za Euro

Selektor ženske seniorske reprezentacije Mirko Marić je objavio spisak za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora u okviru grupe I igra sa Ukrajinom i Njemačkom, a selektor Marić ima velikih problema kada je sastav tima u pitanju.

Nekoliko igračica neće biti na raspolaganju jer su njihovi klubovi odlučili da iskoriste tu mogućnost i ne dozvole im dolazak u Crnu Goru zbog situacije sa pandemijom COVID-19.

„Kao i mnoge druge ekipe, i mi smo platili ceh ove situacije sa novim koronavirusom jer nećemo moći da računamo na čak šest standardnih igračica. To je veliki problem, ali nećemo da kukamo, želimo da u predstojećim utakmicama pružimo maksimum. Ukrajina i Njemačka su veoma jake ekipe, ne treba puno ni trošiti riječi o njima”, rekao je Marić.

Crna Gora će 18. septembra od 20 časova dočekati Ukrajinu na ,,DG areni“, dok će četiri dana kasnije na Gradskom stadionu u Podgorici igrati sa Njemačkom.

Na spisku su:

Golmani: Ivana Čabarkapa (Breznica), Ines Obradović (Modriča, BiH), Anastasija Krstović (Budućnost);

Odbrana: Maja Šaranović, Helena Božić (Partizan Bardejov, Slovačka), Marija Maraš, Džejrana Čengić (Breznica), Tatjana Đurković (Karijatides, Grčka), Aleksandra Popović (Breznica), Sanja Nedić (SFK, BiH), Jovana Nišavić (Budućnost);

Vezni red: Jelena Karličić, Radosava Kočanović (Breznica), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (SFK, BiH), Milica Radunović (Budućnost);

Napad: Nađa Đurđevac, Svetlana Bečić, Anđela Tošković (Budućnost), Medina Dešić (Vurcburg, Njemačka), Marija Vukčević (Kjeti, Italija), Armisa Kuč (SFK, BiH), Ana Knežević (Breznica).

ABA liga u blokadi, osniva se novo regionalno takmičenje?

KK Crvena zvezda: Partizan neodgovoran, biće kriv ako liga nestane