KK Bosna opet pred gašenjem

Košarkaški klub Bosna – prvi klupski šampion Evrope iz nekadašnje SFRJ, nikako da se stabilizuje, krene putevima stare slave.

Naime, zbog finansijskih problema najverovatnije neće naredne sezone učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine, a pod znakom pitanja je i opstanak kluba.

Bosna je jedan od najvećih sportskih brendova BiH i grada Sarajeva, klub koji su proslavili Mirza Delibašić, Ratko Radovanović, Žarko Varajić, Svetislav Pešić, Boro Vučević i drugi velikani.

Nažalost, to je gorka istina. Svake godine, odnosno svaki mjesec očekujemo da će se nešto promijeniti, ali situacija je samo gora. Uputili smo pozive za pomoć svim nivoima vlasti, od predsjedništva do opština, ali nam je pomogao samo kanton Sarajevo. Međutim, mi sa njihovih 30.000 KM, na kojima smo im itekako zahvalni, ne možemo opstati. Svima su slični izgovori zašto nam ne mogu pomoći, a dodatnu “pomoć” u izgovorima dobili su u pandemiji koronavirusa. Nama na godišnjem nivou treba najmanje 200.000 KM i to je novac sa kojim bi se borili za opstanak. Sama kotizacija za takmičenje je 9.000 KM, a gdje su tu sudije, komesari, putovanja, plate igrača, smještaji”, rekao je za portal Klix.ba predsjednik kluba Almir Bradić.

“Studenti” su 1979. godine osvojila Kup šampiona, tri puta bila je prvak SFRJ, osvojila dva Kupa, a ima i četiri titule i tri Kupa BiH.

Anadolu Efes: Još dvije osobe pozitivne na koronavirus

Barselona predstavila Pjanića: Maštao sam o ovome