Adžić: CSKA je favorit u Podgorici

Rukometašice Budućnosti dočekaće u subotu moskovski CSKA, tim koji je na premijeri Lige šampiona remizirao protiv Đera 27:27.

,,Plave“ su u Koprivnici, bez više od pola tima, izgubile od Podravke 29:26 i u ,,Morači“ će igrati za prve bodove u novom izdanju elitnog takmičenja.

,,CSKA je ozbiljna ekipa, bez obzira na to što je prošle sezone bila treća u ruskoj ligi i na osnovu specijalne pozivnice stekla pravo učešća u Ligi šampiona. To je kvalitetan klub, sa ozbiljnom vizijom, izuzetno dobrim igračicama. Favorit je u Podgorici, posebno ako se ima u vidu njihova forma u odnosu na nas“, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić na konferenciji za medije.

Adžić je naglasio da je juče, prvi put poslije 52 dana, odradio trening na kojem je imao sve igračice na okupu.

,,To su bile nezamislive svari u sportu do pojave korone, sada je sve normalno“, rekao je Adžić.

,,Probaćemo da u posljednja dva treninga do meča procijenimo koje su to djevojke sa najmanjim rizikom. Svaka ulazi sa izuzetnim rizikom na teren od ovih devet ili deset koje se vraćaju. Koja će od djevojaka igrati i u kojoj mjeri to će sam meč donijeti, a i procjena stručnog štaba. Mi ni prije nijesmo radili zajedno jer se Andrea Lekić kasnije priključila. Prvi trening u sezoni odradimo tri-četiri dana pred tako važnu utakmicu. Bez obzira na to, imamo kvalitet i motiv djevojaka, sve ono što je potebno da se poslije nekog vremena dođe do adekvatne forme i rezultata koji želimo”.

Trofejni trener je, govoreći o kvalitetu rivala, rekao da CSKA ima dva vrhunska golmana i Dariju Dmitrijevu ,,koja je lider, ne samo u ekipi, već i u reprezentaciji Rusije“.

,,Imaju izuzetne mlade igrače rođene 1998, 2000 i 2001. godine. One će, nakon što su protiv Đera stekle osjećaj da mogu, biti opasne u nastavku. Mnogo puta smo uspjeli da riješimo ruski sistem, nadam se da ćemo i u ovom sastavu smoći snage da to uradimo“.

Subotnji duel počeće u 18 sati i biće odigran bez prisustva publike.

Korona desetkovala Rumune: U protokolu samo 14 igrača

Basakšekir zainteresovan za fudbalera Grblja Đorđa Steševića