Đorđije Pavićević za Sportski.me: Pobjeda košarke, velika stvar za Crnu Goru, Bar, ABA ligu

Vijest da su dobili poziv da učestvuju u Evrokupu – košarkaše Mornara sačekala je u Beogradu, gdje Barani igraju kontrolne utakmice pred početak sezone.

Mornar je popunio upražnjeno mjesto nakon odustajanja izraelskog Makabi Rišon Leciona – samo dva dana pošto se klub saopštenjem obratio čelnicima Evrolige i izvinio što je burno reagovao kada je početkom ljeta saznao da neće igrati Evrokup.

Đorđije Pavićević, prvi čovjek Mornara, nije krio zadovoljstvo što će njegov klub po drugi put nastupiti u Evrokupu.

Foto: Twitter

“Ponosni smo što smo učesnici Evrokupa i što smo rezultat sa parketa prošle godine krunisali nastupu u drugom po rangu klupskom evropskom takmičenju. Ovo je pobjeda košarke, velika stvar za Crnu Goru, Bar, ABA ligu”, kazao je Pavićević.

Mornar će biti u grupi sa Budućnost Volijem. U  prvom kolu Luković i saigrači 30. septembra gostuju Ulmu – do tada, Pavićević je najavio još jači Mornar.

“U obavezi smo da dobrim igrama u Evrokupu opravdamo povjerenje čelnika Evrolige i Evrokupa. To nas obavezuje da još jedno ili dva pojačanja realizujemo prije početka lige kako Evrokupa tako i ABA lige”, rekao je Pavićević.

Prvi čovjek Barana osvrnuo se na pripreme, odnosno tri pobjede protiv FMP Železnika, Mege Bemaks i sinoć protiv Partizana u hali ”Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.

Foto: KK Mornar

“Što se tiče utakmice protiv Partizana, možemo biti zadovoljni jer ona pokazala da imamo ozbiljan tim za velike utakmice, što nam je cilj bio ove godine. U ne baš šuterskoj utakmici pokazali da možemo da igramo i na mali rezultat. Moramo biti zadovoljni jer u ovom trenutku smo ekipa sa najmanje treninga u ABA ligi – šta će biti kad ispunimo punu kvotu treninga”, kazao je Pavićević.

Fed kup će se ubuduće zvati po Bili Džin King

Šoutajm Islamovića za pobjedu Rozenborga u Letoniji