Džeka sati djele od prelaska u Juventus VIDEO

Kao što je i najavljeno – Edin Džeko pojačaće Juvenuts.

34-godišnji napadač iz Bosne i Hercegovine – stigao je jutros u Romin kamp, Trigorija, a italijanski mediji su objavili da je stigao kako bi se pozdravio sa svojim doskorašnjim klubom.

Navijači “vučice” mu, međutim, ne zamjeraju previše…

“Zdravo Edine, ovog puta je stvarno gotovo. Htjeli smo da se oprostimo u januaru 2018. godine, kada si trebao da odeš u Čelsi i prošlog ljeta kada si ‘potpisao’ za Inter. Sada ne, nema više iznenađenja. Stvarno ideš tamo i pokušaćeš da osvojiš titulu. Razumijemo, ti si profesionalac, pokušao si to s Romom i sa 106 golova u pet sezone, ali nije uspjelo. Hvala za sva vremena u kojima si nas obradovao, kao onaj prelijepi gol protiv Čelseaja, ili Šahtjora, ili u onoj najčarobnijoj noći od svih ili golu u Torinu… Takođe smo te branili od kritika, čak i u prvoj godini jer nisi mogao da budeš taj Džeko i zato što nikada nisi zaslužio određene idiotske montaže. Budući da ćeš biti predstavljen u onom tužnom dresu koji ćeš nositi, za nas ćeš samo biti protivnik, protivnik kojeg smo volljeli i kojeg se nikada nismo odrekli. Ali, ne očekuj sreću. Uvijek i samo se Rim računa. Hvala ti Edine, forca Arek, forca Roma”, napisano je na jednom profili navijača rimskog kluba na Instagramu.

Debi Džeka u dresu Juventusa očekuje se već u nedjelju, kada “stara dama” gostuje Sampdoriji na startu nove sezone u Seriji A.

Džastin Robinson pojačao Mornar

Mertens prejaka: Kovinić nije mogla do najvećeg rezultata u karijeri