Budućnost u četvrtak gostuje Sarajevu u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i spremna je za novi podvig, tvrdi trener Mladen Milinković.

„Nakon trijumfa nad Astanom je mnogo više onih koji vjeruju u Budućnost. Ne treba se zadovoljiti postignutim. Kada napravite nešto veliko, onda je logično da se od vas očekuje još više. To je sportski, tako treba da bude, ali mi smo se ovih dana trudili da oslobodimo ekipu od euforije. Igrači treba da budu čvrsto na zemlji, maksimanlno posvećini predstojećem meču, svjesni da novi uspjeh mogu da naprave samo ako pruže 100 odsto mogućnosti”, rekao je Milinković.

Sarajevo je rival za poštovanje.

„Sarajevo je ozbiljan klub, ima dobru ekipu, u formi je. I oni dugo čekaju veliki rezultat u Evropi i siguran sam da će uraditi sve da se domognu grupne faze. Ipak, dalje može samo jedan, a ja vjerujem da će to biti Budućnost. Sarajevo ima i ozbiljnog trenera, Vinka Marinovića. On je bio selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, vodio par klubova u tamošnjoj ligi, svojevremeno igrao za Crvenu zvezdu. U sastavu je nekoliko iskusnih fudbalera. Među njima je kapiten Ahmetović, koji ima 35 godina, ali igra kao da ima 20. Osjećaju priliku, ali osjećamo je i mi. Ovo je šansa naše generacije da pomjeri granice u Evropi”.

Budućnost je odmarala za vikend, odložen je prvenstveni meč sa Petrovcem.

„Imali smo naporan put do Kazahstana i nazad. Ekipa je bila isrcpljena. Tek smo u ponedjeljak došli sebi. Odgovara nam što je odložen prvenstveni meč sa Petrovcem. Imali smo malo više vremena da se spremimo za Sarajevo. Oni su igrali i pobijedili u nedjelju. Vidjećemo u četvrtak veče kome je što više prijalo. Što se nas tiče, spremni smo i za produžetke”, kaže Milinković.

Leave a Reply