ABA ligaIzdvajamo

Petar Mijović za Sportski.me: O pojačanjima, sezoni, ambicijama Budućnosti…

By September 23, 2020No Comments

Kako će izgledati nova košarkaška sezona vjerovatno ne znaju ni njeni akteri – koji sa nestrpljenjem čekaju nastavak takmičenja, koje je zaustavljeno još u martu.

Košarkaši Budućnost Volija privode kraju pripreme, uspješno su preskočili kontrolne utakmice u Sloveniji. Trener Petar Mijović zadovoljan je učinkom, pristupom i igrom…

Mislim da je to neki put kojim treba da idemo. Sa mnogo čvrstine, agresije, sa kontrolom bazičnih stvari u odbrani. Što se tiče napada pick and roll igra. Mislim da kroz takvu igru, i dolaskom Vilija bićemo opasniji”, kazao je Mijović.

Pred start sezone – “plavi” će imati još jednu provjeru – protiv Mornara u petak.

Još jedna provjera koja nam mnogo znači nadamo se sa Ridom iz jednog treninga da uđe u taj meč. To će bitzi priprema za ono što nas očekuje u utorak i nadam se za strart ABA lige”, rekao je Mijović.

Kao i pred svaku sezonu Budućnost je i ove osvježila tim sa stranim igračima. Plavi dres obukli su Melvin Edžim, Rašad Von, Dragan Apić, sjutra bi trebalo da dođe Vili Rid.

Kompletan tim radi jako posvećeno. Stranci, mislim da su birani po nekim karakternim, zatim igračkim kvalčitetima. Edžim i Apić od starta prikazuju dobro partije. Vjerujem u talenat, potencijal Rašada – nadam se da će to sve doći do izražaja kada počne sezona”, kazao je Mijović.

Takmičarske obaveze počinju 29. septembra, utakmicom Evrokupa, protiv Breše u Podgorici.

Breša je jedna ekipa koja je u samom vrhu italijanske košarke – prošle godine bila odmah iza Virtusa. Promijenili su dobar dio ekipe, domaći igrači su tu, doveli nekoliko stranaca. Utakmica koja će biti zahtijevna, specifična, bez prisustva publike. Moraćemo da budemo na visokom nivou ukoliko želimo da pobjedimo Brešu”, kazao je Mijović.

Kada je ABA liga u pitanju u petak će se na Skupštini odlučiti kako će sezona početi, kako trenutno stvari stoje igraće se u redovnom formatu – dakle, bez tzv. košarkaških balona.

Ono što brine je što još uvijek nema dogovora. Ja se nadam da će u petak doći do riješenja jer sezona samo što nije počela. Ako već Kovid nije neko ko remeti početak sezone, ne vidim zašto bi i neki klubovi poremetili taj početak”, kazao je Mijović.

Mijović je prokomentarisao ciljeve kluba ali i rivale za visok plasman…

Ciljevi su da se utakmice pobjeđuju. U ovom momentu ne možemo reći da smo bolji od bilo koga iz vrha ABA lige. Crvena zvezda još pravi tim, Partizan je jači nego prošle sezone. Cedevita Olimpija još nije završila sa selekcijom tima. Mornar je takođe jači nego prošle godine. Mislim da smo mi tu negdje…Nisam siguran da smo bolji ali nisam siguran i da su drugi od nas puno bolji”, kazao je Mijović.

Leave a Reply