Ostoja Mijailović predsjednik  Partizana kaže da je sve spremno za početak ABA lige te da ne postoji prepreka da se regionalna liga ne igra.

“Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni dio ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsjedava ABA ligom”, rekao je Mijailović tokom gostovanja na TV Prva i nastavio:

“Ako je izabran kalendar, onda ABA liga može da počne. Oni predstavljaju da liga ne može da počne jer je još uvijek na snazi tužba KKCrvena Zvezda. Nije istina da ja moju kompaniju ne mogu da vodim ako imam neku tužbu protiv nje. Ona nesmetano funkcioniše do okončanja postupka”, kazao je prvi čovjek “crno bijelih”

On je i objasnio što su glavni problemi iz ugla Partizana i zbog čega žele da Sud za sportsku arbitražu u Lozani bude nadležan za rješavanje sporova.

“Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rješavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi”,rekao je Mijailović.

ABA liga trebalo bi da krene početkom oktobra.

“Mi smo glasali za kalendar takmičenja, mi ne ucjenjujemo ABA ligu. Želimo da se košarka igra, jedinu stvar koju ne možemo da prihvatimo je da tast Filipa Čovića bude predsjednik ABA lige. To je glavna tačka sporenja”, kazao je Mijailović

Leave a Reply