Aktuelni direktor Cibone i bivši prvi čovjek ABA lige Domagoj Čavlović kazao je zbog čega nije htio da vodi Skupštinu ABA lige.

Čavlović se prije tri dana oglasio saopštenjem u kojem je njegova poruka bila: “Laku noć, ABA ligo”.

Za “HRT” je pokušao da objasni šta je zapravo sa tim htio reći…

Apsolutno je to istina i stojim iza toga, učinio sam to jer smo jednostavno doveli sami sebe, mi klubovi koji smo vlasnici lige, u situaciju da donosimo neophodne odluke za start Lige sedam dana prije početka sezone što je za jedno takvo takmičenje zaista neodgovorno i neozbiljno. Lični animoziteti su prevladali, došlo je do nekih ucijena i sve to je dovelo do toga da smo se našli u pravnoj i administrativnoj blokadi, pa iskreno mislim da još nismo izašli iz nje iako je juče i danas bio sastanak većeg broja klubova, iako se bojim da je sve napravljeno neozbiljno. Sve što je danas odlučeno je šturo i neprecizno izglasano pa nažalost, ima mnogo više rupa za komplikacije u budućnosti. To mi kao Cibona ne želimo da se događa, u budućnosti bi neke odluke mogle da budu osporavane”, rekao je Čavlović za “HRT”.

Spor je nastao zbog inicijative Partizana da se dokaže sukob interesa između Crvene zvezde i Partizana.

“Sazvao sam skupštinu u dogovoru s velikom većinom klubova. Ideja je bila da izglasamo sve stvari koje su neophodne da Liga može da startuje, u međuvremenu je stiglo do nekih dopisa, ucijena i samim tim, prema mom sazivu te skupštine i prema tekstu u prilogu. Moja ideja je bila, da ako se svi slože, tako napravi i sprovede. Prvo je Partizan poslao dopis kojim je postavio neke uslove, a zatim Zvezda dopis kojim nije priznala način sazivanja skupštine. Tada sam zaključio da nema potrebe da ja tu skupštinu vodim ili da se održi”, priča Čavlović.

Na pitanje da li može tim sa razvojnim klubom učestvovati u istom rangu takmičenja ?

“Nažalost, nije baš istina da ni u jednoj ligi ne postoje razvojni klubovi koji igraju u istom rangu. U velikom broju nacionalnih prvenstava igraju. Bilo je u našem prvenstvu. Ta situacija je neminovna jer postoje klubovi koji imaju toliko novca da mogu da imaju dva ili tri kluba, dok ima onih koji se bore za goli život. Lično, nemam ništa protiv da neko ima i dva kluba ukoliko nema zakulisnih igara i da drugi klub može biti reprezentativan i da zadovoljava kriterijume koje određeno takmičenje traži od njega”, rekao je Čavlović.

Nova sezona u ABA ligi trebalo da počne 2. oktobra?

“Nisam bio zadovoljan načinom kako su se usvojile propozicije takmičenja, to je bitan dokument. Različite stvari mogu različito da se tumače. Taj dokument ne može da se mjenja poslije dva, tri kola. Poslije takvog usvajanja ja sam napustio sastanak”, zaključio je Čavlović.

Leave a Reply