Predsjednik Petrovca podržava štrajk igrača

Foto: Privatna arhiva

Predsjednik OFK Petrovac Matija Tepeš oglasio se povodom loše finansijske situacije u primorskom prvoligašu i odluke fudbalera tog kluba da stupe u štrajk.

– Za predsjednika kluba izabran sam na skupštini kluba 28. avgusta, dakle dva dana uoči lokalnih izbora i prirodno je da dok traje tranzicija raznih političkih nivoa u opštini Budva do današnjeg dana nijesam uspio sjesti za sto i dogovoriti funkcionisanje OFK Petrovac. Još čekam verifikaciju moje predsjedničke funkcije od Ministarstva sporta i mladih Fudbalskog saveza Crne Gore, te je nemoguće da odluke u biznis smislu donosim samostalno odluke. Sve će se kristalisati i iznivelisati u narednih sedam dana – naveo je Tepeš za Arenu.

– Iz pozicije investicija koje sam već uložio u klub i sadašnjeg čekanja svih raspleta u opštini, igrači ispaštaju. Plate za septembar su uplaćene, ali su ih ,,progutali“ tekući rashodi za takmičenja. Tehnički, podržavam štrajk i uz igrače sam. Zašto bi neko radio i dolazio na posao ako nema naknadu za taj rad? Zato sam dao slobodno igračima poslije poraza od Jezera i krenuo u komunikaciju sa opštinom. Do sada sam izmirio sve obaveza prema klubu koje pišu u ugovoru, ali klub nije u mogućnosti da ispliva iz svih potraživanja zbog prekida finansiranja od strane opštine. Uključiću i druge subjekte u komunikaciju sa opštinom kako bismo ubrzali rasplet.

Tepeš navodi da postoji rješenje za problem.

– Ili privatizacija kluba, po kojoj bih snosio 100 odsto troškova, ili da opština napravi dogovor sa nama investitorima. I tu dalje sve ide svojim tokom. Uz igrače sam i mislim da će novi ljudi iz opštine imati sluha da nam izađu u susret.

Pobjeda.me

Senzacija: Anonimus eliminisao Vavrinku, Nadal po planu

Počela ABA liga: Rutina FMP-a, osam poena Čarapića