Šampionski naslov koji je Mihael Šumaher 2000. godine osvojio sa Ferarijem bila je prva titula u konkurenciji vozača za italijanski tim otkako je Džodi Šekter postao prvak 1979. godine. Ovo čekanje dugo 21 godinu je najduže u istoriji Skuderije. Tokom tih godina italijanska ekipa je punih 16 godina čekala i na titulu konstruktora  –  od 1983. do 1999.

Sudeći po trenutnoj situaciji u najbržem cirkusu, Ferari se krupnim koracima primiče ovim neslavnim rekordima. Posljednju titulu vozača za njih je osvojio Kimi Raikonen sad već davne 2007, a godinu kasnije su osvojili titulu konstruktora. Ono što je najgore – ništa ne nagovještava bolje dane.

Najuspješniji tim u istoriji Formule 1 je u Rusiji imao još jednu razočaravajuću trku. Trenutno na tabeli zauzima šestu poziciju, dok su njegovi vozači Šarl Lekler i Sebastijan Fetel na 7. i 13. mjestu. Šta se dogodilo sa F1 gigantom? Zašto je Ferarijev automobil tako spor? Kakve su šanse da se ekipa uskoro vrati na staze slave ili se bar vrati u borbu za titulu?

Foto: Formula 1

Jednom riječju – nikakve! Ferari je bio na pogrešnoj nozi prije nego što su se točkovi i zakotrljali. Oni su potpuno izmijenili pristup bolidu za 2020. prije prve trke sezone. Iako je Lekler uspio da se popne dva puta na pobjedničko postolje, oba puta to se desilo u vrlo čudnim okolnostima. Jednom u toj prvoj ludoj trci u Austriji, a drugi put zahvaljujući odličnom upravljanju gumama na Silverstounu.

Pored tih trka, Ferari je bio prosječan, a u Belgiji čak skliznuo na začelje. Mercedesov glavni takmac u posljednje tri sezone bio je osmi na stazi Spa, gdje su se pokazali očigledni nedostaci njihovog bolida. Plasman Fetela i Leklera na 13. i  14. mjesto bio je najgori rezultat Ferarija od 2010. godine.

Foto: Formula 1

Ferarijev najveći problem je u tome što je izgubio brzinu na pravcu, iako je prošle sezone bio najbrži u tim segmentima staze. Zašto se ovo dogodilo? Njihovi aktuelni problemi zapravo datiraju od kraja 2019. Luis Hamilton je njihovu dotadašnju nadmoć nad Mercedesom i Red Bulom, posebno u kvalifikacijama, opisivao tako što je za Ferarijev motor govorio da ima “mod mlaznog pogona”.

Svjetska automobilska federacija (FIA) je redovno kontrolisala Ferarijev motor i potvrđivala da je on legalan. Međutim, kada je pred VN SAD u oktobru Red Bul u pitanje doveo protok goriva, došlo je do pojašnjenja pravila.

Samo nekoliko sati kasnije, Ferarijevoj seriji od šest uzastopnih pol pozicija došao je kraj. I mada su iz tima čvrsto uvjeravali da ih promjena pravila nije pogodila, od tada ni jednom nijesu bili najbrži u kvalifikacijama.

Pred 2020. Došlo je do još nekoliko promjena pravila u segmentu motora koje su pogodile Skuderiju više nego druge. Ma koliko to nevjerovatno zvučalo – Ferari sada ima najlošiju pogonsku jedinicu u Formuli 1. To se najbolje pokazalo na primjeru Leklera koji je u Belgiji prošle godine bio na pol poziciji, dok je ove sezone osvojio tek 13. poziciju na startu, i bio čak 10 km/h sporiji na mjerenju brzine u odnosu na prošlogodišnje kvalifikacije . Osim toga, Ferari je bio jedini tim koji nije popravio vrijeme u odnosu na prošlogodišnju trku na stazi Spa!

Poražavajući rezultati na stazi stizali su usred kontroverzi koje su se ređale van nje. FIA i Ferari su ranije ove godine postigli privatni dogovor po pitanju motora, što se nije dopalo rivalima i podgrijalo je nove sumnje. Ferari nije iznosio detalje, ali je uporno branio svoju nevinost u ovom slučaju. Nedostatak performansi na stazi je, međutim, mogao svako da vidi.

Činjenica da se muče i timovi koji koriste Ferarijev motor, Alfa Romeo i Has, dokazuje da je mašina izgubila performanse.

Foto: Formula 1

Šef tima Matija Binoto kaže da Ferariju nedostaje brzina ali i “aerodinamička efikasnost”, vjerovatno zbog toka što su razvijali bolid na osnovu potpuno drugačijeg i mnogo bržeg motora korištenog prošle sezone.

Međutim, poređenjem vremena na kvalifikacijama prošle i ove sezone, lako se dolazi do zaključka da je njihov najveći problem brzina na pravcu.

Ferarijevo najbrže vrijeme u Austriji ove sezone je 0,9 s sporije u odnosu na 2019, dok su 0,3 sekunde bili sporiji u Silverstounu, 0,8 sekundi u Španij i i 0,4 sekunde u Belgiji. Jedina staza na kojoj je Ferari popravio vrijeme je Hungaroring (za 0,3 sekunde), koji je dosta kruvudav i ne stavlja u prvi plan snagu motora.

Foto: Formula 1

Formula 1 je cikličan sport, i Ferari je čak i posle najcrnjih dana uspijevao da nađe način da se vrati na vrh. Ali čak i najveći optimisti među šefovima ekipe ili najstarstveniji navijač bi priznao da su za to potrebne godine .

Predsjednik tima Džon Elkan je tokom ljeta izjavio da ekipa neće da bude kandidat za pobjede sve do naredne velike promjene pravila koja nas očekuje 2022, na koju će Ferari fookusirati svoju pažnju veoma brzo. Matija Binoto, šef tima, kazao je da će za pohod na titulu da bude potrebno strpljenje i da će se ona čekati mnogo godina.

Dok je Binotova pozicija za sada sigurna, Ferari je napravio izmjene u tehničkom osoblju, da bi pokušao da brzo dođe do poboljšanja. Ali, njihove nade da će ostvariti veliki napredak u performansama tokom ove sezone, a vjerovatno i naredne, su vrlo tanke zbog toga što je razvoj aktuelnih bolida zamrznut zbog sporazuma timova o smanjenju troškova.

Da u Ferariju već mogu da zaborave ovi i fokusiraju se na narednu sezonu pokazuje podatak da su trenutno na šestom mjestu u poretku konstruktora sa 74 boda, 18 bodova iza Rejsing Pointa i 25 iza Renoa, dok za prvoplasiranim Mercedesom zaostaju nevjerovatnih 292 boda!

U 2021. Za njih će uz Leklera da vozi Karlos Sajnc, sadašnji Meklarenov vozač koji je već pred svoju prvu sezonu u Skuderiji ustvrdio da Ferari mora da napravi “veoma, veoma veliki korak naprijed”.

Šef tima Binoto, sa druge strane, traži pomoć vozača u cilju oporavka tima.

“Šarl već ima stan ovdje u blizini Maranela, a Karlos ga traži”, kazao je on. “Obojica su mladi, obojica žele da se razviju i doprinesu razvoju tima”.

“Šarl postaje lider, ne samo u bolidu već i izvan njega. Mislim da je to vrlo bitan element. Biti lider n eznači biti brz na stazi, već i pomoći timu da postane jači.”

Godine za zaborav

Foto: Formula 1

Iako je najuspješnija ekipa u Formuli 1, Ferari kroz istoriju nije bio konzistentan. U prvoj deceniji od osnivanja Formule 1, tokom 1950-ih godina Skuderija je osvojila tri titule vozača, dok je titula konstruktora došla tek 1958. 

Tokom 1960-ih Ferari je osvojio samo dvije titule konstruktora, u narednoj deceniji duplo više, da bi 80-ih ponovo pao na dvije titule. Devedesetih je osvojio samo jednu, prije Šumaherove ere, kada je tim uz njega, Raikonena i Masu, u toj deceniji došao do sedam titula.

Foto: Formula 1

U deceniji koja je na izmaku čak ni Fernando Alonso, jedan od najboljih vozača u ovom milenijumu nije mogao da im pomogne da dođu do naslova, a sadašnja situacija podsjeća na najgore godine u istoriji ovog tima.  Bile su to 1973. i 1980.

Te 1973, Džeki Ajks i Arturo Mercario su samo 10 puta startovali među prvih deset bolida, i ni jednom nijesu završili na podijumu, da ne pominjemo pobjede. Nije bilo najbržih krugova ni pol pozicija, a samo jednom je Ferarijev vozač startovao iz prvog reda. Tim je završio na šestom mjestu, sa samo 12 bodova.

Još lošije je bilo u sezoni 1980, najslabijoj u istoriji Ferarija. Osam bodova, bez pobjeda, bez podijuma, bez pol pozicija, bez najbržih krugova i bez starta iz prvog reda. Ferari, tada branilac titule, završio je na 10. Mjestu u ukupnom poretku.

Leave a Reply