“Sokoli” počeli pripreme: Hadžibegić: Iskreno, plašim se za zdravlje svih nas

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je večeras pripreme za tri oktobarska meča.

Pred nove akcije, selektor Faruk Hadžibegić je mijenjao spisak igrača. U Podgoricu neće doći povrijeđeni Tomašević, Savićević i Šarkić, a, vjerovatno ni Marušić.

Mugoše nema zbog korona-pravila u Južnoj Koreji, dok je Vešović van kombinacija zbog teže povrede koljena…

“To su problemi koje ćemo riješiti u ovih nekoliko dana. Nama je bitan svaki igrač, a sada su sa nama momci, koji će, siguran sam, imati maksimalni nivo motivacije i htijenja. Oni imaju sve to kada igraju za reprezentaciju.”, kazao je Hadžibegić.

Selektor je zato pozvao nova lica – golmana Budućnosti Miloša Dragojevića, beka rumunske Astre Rista Radunovića, kao i napadača Voždovca Nikolu Vujnovića i napadača Podgorice Šaletu Kordića, koji su prvi put dobili poziv u nacionalni tim.

“Uvijek sam govorio da vodim računa o domaćem prvenstvu, da cijenim igrače iz naše lige i trenere koji ih vode. Da igrači iz naše lige nisu skrenuli pažnju, ne bih ih ni zvao. Nije to klasična proba, jer ostajem pri planu da širimo bazu igrača. Ne možemo da se oslonimo samo na fudbalere koji igraju u stranim klubovima. Momci su zaslužili poziv, ali status reprezentativca se mora i potvrditi. Važnost utakmica sa Azerbejdžanom i Luksemburgom je tolika da, ipak, ne možemo da se oslonimo samo na igrače sa domaće scene. Iz meča sa Letonijom možemo da izvučemo dosta pouka, a i svaka utakmica je važna zbog motiva i ponosa koji nosi dres nacionalnog tima Crne Gore”, kazao je Hadžibegić.

Prvi put se u sedam dana “sokoli” igraju tri utakmice, raspored je paklen a strah od koronavirusa očekivan.

“To je vanredna situacija i nije prijatna. To je problem u cijelom svijetu. Uslovi za pripreme i rad nisu idealni, Iskreno, plašim se za zdravlje svih nas. Ko je u pravu, zašto je to tako – moramo da se prilagodimo, a najvažnije je da smo svi živi i zdravi”, rekao je Hadžibegić.

Zdravlje će biti na provjeri najmanje četiri puta u toku pripremnog perioda – toliko će članovi nacionalnog tima obaviti testova na koronavirus u narednih deset dana.

“Važno je da budemo disciplinovani, da ispoštujemo sve preporuke, da čuvamo zdravlje… Ja jedva čekam testove i rezultate, posebno kada su negativni”, uz osmjeh je zaključio Hadžibegić.

Crna Gora u narednih devet dana igra tri utakmice pod Goricom.

U srijedu dočekuje Letoniju, 10. oktobra Azerbejdžan, a tri dana kasnije Luksemburg.

Nakon dva kola C Lige nacija, Crna Gora je prva u grupi 1 C Lige nacija sa šest bodova.

Pobijedila je Kipar (2:0) i Luksemburg (1:0) u gostima.

Real savladao Levante

“Lavice” zadovoljne igrom protiv Norveške