Budućnost u Parizu želi nastavak pobjedničke serije

Nakon dvije pobjede na otvaranju sezone (u ABA ligi i Evrokupu), košarkaši Budućnost Volija putuju u grad svijetlosti na megdan Metropolitansa u drugom kolu grupe B Evrokupa.

Gostovanjem u Parizu “plavi” ulaze u nešto zahtjevniji ritam mečeva jer nakon sjutrašnjeg duela slijedi derbi ABA lige sa Partizanom.

Metropolitans je tipična francuska ekipa, formirana za vrh tabela a sa klupe ih vodi trener – Jure Zdovc, nekada sjajan igrač zlatnih generacija SFR Jugoslavije.

“Svaka utakmica u Evropi ima težinu, takva će biti i ova. Idemo timu koji je složen za vrh francuske košarke, aa kvalitetnim domaćim igračima i strancima, sa iskusnim i dobrim trenerom. To je ekipa i sa talentom i atleticizmom, što je pokazala i na startu Evrokupa, kada su odigrali tvrd meč sa Unikahom”, kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Trener Budućnosti podvukao je šta njegovi momci moraju da ispune…

“Moramo da odgovorimo energijom i čvrstinom, a zatim i da ispunimo i određene taktičke zahtjeve da bismo pobijedili. Mi idemo u Pariz da pokušamo, ne bi rekao da iznenadimo, već da se približimo ostvarivanju naših ambicija u Evrokupu”, kazao je Mijović.

Nikola Ivanović je u formi na startu sezone, prelomio je meč sa Brešom na otvaranju, a u Parizu bi mogao da ima dodatni motiv.

“Moraćemo da odgovorimo na njihovu agresivnost i fizički stil igre. Oni igraju dobro, ali i mi smo u dobrom raspoloženju. U svakom slučaju čeka nas veoma težak meč”, rekao je Ivanović.

Duel se igra u utorak od 20 sati.

Treća pobjeda košarkaša Lovćena

Mornar – Unikaha: Pavićević očekuje da se njegov tim izmjeri sa jakom evropskom ekipom