Hadžibegić: Letonija nije Brazil, ali je ozbiljan rival

Oktobarski blok utakmica za reprezentaciju Crne Gore počinje sjutrašnjim prijateljskom duelom sa Letonijom u Podgorici (18h).

Biće to povratak ,,sokola“ na svoj teren poslije 11 mjeseci.

,,Ne bih je nazvao prijateljska. Prvo je moramo odigrati, a svaka prilika je dobra da se uigramo i da neko dobije šansu. Dakle, veoma je korisna utakmica. Naš protivnik je za poštovanje i jedino ozbiljnim pristupom, dobrom i zahtjevnom igrom treba da pokažemo koliko ih respektujemo. Nije to reprezentacija poput Brazila ili Engleske, ali kao trener koji uvijek želi pobjede smatram je veoma ozbiljnom. Nadam se i da će je momci tako shvatiti“, kazao je selektor Faruk Hadžibegić na današnjoj konferenciji za medije.

FOTO: FSCG

Duel sa reprezentacijom baltičke zemlje prilika je da šansu dobiju igrači koji su manje igrali u nacionalnom timu.

Naročito oni iz Telekom 1.CFL.

,,Sve vrijeme govorim da reprezentacije nema bez domaće lige, naših trenera i igrača. Malo nepredviđeno ukazala se prilika da sam pored onih koje sam pozvao dodao još određeni broj. Milsim da su momci zalsužili poziv i nadam se da će odgovoriti zahtjevu. Prezadovoljan sam da imam priliku da ih pozovem“, istakao je bosanskohercegovački stručnjak.

Crna Gora ima maksimalnih šest bodova u C1 grupi Lige nacija pred duele sa Azerbejdžanom i Luksemburgom.

,,Ne kažem da ćemo dobiti svih šest u grupi, to je moja želja. Vidjećemo, protivnici su dobri. Vratio bih se malo na Luksemburg, dobra su ekipa, imaju iskustvo, a kod nas je situacija da je neko počeo pripreme, neko nije. U prvom meču smo u drugom poluvremenu pali fizički, ali nas je bog nagradio jer smo radili dobro. Mislim da ništa nijesmo ukrali. Ranije je bilo utakmica kada nijesmo imali sreće, ali sada je ona bila na našoj strani. Nadam se da će tako biti i sljedeći put“, rekao je naš selektor.

Stevan Jovetić i Stefan Savić su sa reprezentacijom – tako rijetko, a tako znajačno.

,,Kada se završi Liga nacija reći ću da smo bili favoriti u grupi, ali da nijesam htio da kažem. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, kad su Jovetić, Savić, Bećiraj, Vukčević tu, sve je to drugačije i bolje. Sigurnije se osjećamo sa njima, međutim, uvijek šaljem poruku da samo kao kolektiv možemo da prođemo dalje, ali greške svakome mogu da se dese. Ima dobrih momaka i pored Stevana i Stefana, ali njih dvoijica su pravi lideri“, objasnio je Hadžibegić.

Selektor Crne Gore rekao je da čekaju izvještaj doktora Lacija o stepenu povrede Adama Marušića.

Kvalifikantkinja u polufinalu Rolan Garosa

Kašćelan: Robinson za jači roster