Čović: Računima ABA lige upravljaju neovlašćena lica

Predsjednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović u emisiji „Fokus“ naTV B92 govorio je o aktuelnom stanju u ABA ligi i Evroligi.

Juče je objavljeno da je prvi čovjek KK Budućnost Voli Dragan Bokan, uz podršku još deset klubova, uspio da odblokira račun ABA lige i tako omogući nastavak takmičenja.

,,Imamo pravno oblikovanu ligu onako kako treba. Računima ABA lige koje puni Srbija sitnim parama, dva miliona eura godišnje ili po sezoni, upravljaju neke gospođe Dolores, uz svo uvažavanje. Upravljaju lica koja nijesu ovlašćena. O tome kako su trošene pare ćemo tek razgovarati. Što se tiče nastavka ABA lige, svi smo za nastavak, ali da vidimo to sa koronom“, rekao je Čović.

Predsjednik ,,crveno-bijelih“, koji nastupaju u Evroligi, istakao je da će se u tom takmičenju teško napraviti sistem poput onog u završnici NBA lige, kada se igralo u takozvanom ,,mjehuru“.

,,Mislim da nije realno, to je bilo moguće u NBA. Tamo imate timove iz jedne države, samo jedan tim nije. NBA ima toliko para da može da napravi takav prisutp. Evroliga nema toliko para. NBA ima prostor da to napravi. Evroliga će nastaviti takmičenje, mislim da će biti sklonjena ova mjera da timovi gube 20:0. To je bezveze, pa ćemo vidjeti dokle ćemo doći. Svi smo opredijeljeni da igramo, kao i u ABA ligi. Kada je zaustavljena ABA liga u martu, ja sam rekao ne da imamo problem da nastavimo sezonu 2019/20. nego ćemo da imamo problem da počnemo 20/21. Tada su se stručnjaci pojedini koji sjede u ABA ligi ismijavali sa tim stvarima, a sada ih nigdje nema“, dodao je Čović.

Pablo Sabaleta rekao dosta

Problem za Partizan i Šćepa: Duža pauza za Mozlija