Evroliga: Tri odlaganja, pa tek onda 20:0

Na sastanku čelnika Evrolige dogovoreno je novo pravilo, tačnije izmjenjeno staro – a to je, da neki tim ne može da igra utakmicu kada ima previše igrača zaraženih korona virusom.

Posebno pravilo je govorilo da ako ekipa nema osam igrača sa kojima bi mogla da igra utakmicu onda gubi meč službenim rezultatom 20:0. To se desilo u nekoliko situacija, Zenit nije mogao da igra mečeve u Španiji sa Baskonijom i Valensijom, dok Asvel nije igrao sa Panatinaiksom i Zvezdom.

Sa druge strane Himki je skupio ekipu i odigrao utakmice sa Realom i Baskonijom minule sedmice koje je obe izgubio, a te mečeve je igrao sa nekoliko juniora.

Ipak sada je pravilo promjenjeno pa će u sluačju da je tim u izolaciji zbog pozitivnih slučajeva na koronu ili u slučaju da nema dovoljan broj igrača na raspolaganju ipak moći da odigra utakmicu.

Novo pravilo kaže da jedna utakmica može da se odlaže tri puta, u slučaju da postoji raspoloživi datum da se meč odigra. Ukoliko nema prostora u rasporedu i ukoliko je utakmica tri puta odlagana, onda klub koji je prvi put bio spriječen da igra gubi meč 20:0.

Utakmice se odlažu samo do određenog datuma, pa tako u Evroligi postoji mogućnost da se utakmice igraju do 13. aprila.

U Evrokupu je takođe bilo situacija 20:0, a isto pravilo će važiti i za to takmičenje.

Problem je međutim što Evrokup ima više faza pa će biti manje prilike za pomeranje termina. Tako će u prvoj fazi utakmice moći da se odlažu do 22. decembra, a u Top 16 fazi do 23. februara.

4. kolo Evrokupa: Mornar gost Metropolitansa

Šćepanović pred Bahčešehir: Moramo da pokažemo karakter