Gvardiola: Realnost je da nismo dovoljno dobri

Pep Gvardiola rekao je na prvoj ovosezonskoj konferenciji za Ligu šampiona da je on krivac za eliminaciju Mančester sitija od Liona u četvrtfinalu prošle sezone, u duelu odigranom prije dva mjeseca.

Mentalno, bilo nam je teško. Osjećam se odgovornim za ono kako su se igrači i svi u klubu osjećali. Nisam bio u mogućnosti da ih vodim na pravi način i zbog toga osjećam odgovornost. Ali, moramo da prihvatimo realnost a ona je da nismo dovoljno dobri”, rekao je Gvardiola.

“Nismo igrali loše, imali smo neke jako dobre momente, ali pravili smo takve greške koje ovo takmičenje ne oprašta”, dodao je menadžer Građana.

“Realnost je da svaki igrač i menadžer, ne samo ovdje, sanja o tome i ima visoka očekivanja. Nismo igrali na nivou koji je potreban da bi se prošlo dalje. Moramo to ponizno da prihvatimo. Najbolji način da nađemo put za dalje je da to prihvatimo. Ponovo počinjemo od nule i znamo kako da napredujemo”, dodao je on.

“Istovremeno, pravimo takve greške da imam osjećaj da i ne zaslužujemo da prođemo. Ne mislim da imamo mentalni problem. Mislim da se radi o želji i izbjegavanju grešaka. Postoje mali propusti i moramo da radimo na tome. Kada budemo zaslužili i to će se srediti”, kaže Gvardiola.

U duelu protiv Porta Gvardiola najverovatnije neće moći da računa na Gabrijela Žesusa, Benžamina Mendija i Kevina de Brujnea, ali će se u ekipu vratiti Oleksandar Zinčenko.

Vratio se Zinčenko, ali i Ilkaj Gundogan, Bernardo Silva i Žoal Kanselo. Očekujemo da će se uskoro vratiti”, dodao je Pep.

Duel Mančester sitija i Porta na programu je u srijedu u terminu od 21 sat.

Hofenhajm bez navijača dočekuje Crvenu Zvezdu

Šampion siguran u derbiju